28 Şubat operasyonunda 4. dalga başladı.

 

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında bazı illerde aramalar yapılıyor.

 

Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 18 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 12'sinin emekli asker olduğu, aramaların Ankara dahil 6 ilde yapıldığı belirtildi.

 

İzmir'de bir emekli tümgeneral gözaltına alındı. Emekli Tuğgeneral Kenan Deniz'in evinde arama yapılıyor. Erzincan'da da bir muvazzaf generalin evi aranıyor.

 

Soruşturmada Batı Çalışma Grubu'nun şeması üzerinden gözaltılar yapılıyor. Soruşturmada ilk üç dalga 12, 19 ve 25 Nisan'da yapılmıştı.

 

ARINÇ: BİR AN ÖNCE SONUÇLANDIRILMALI

Yeni dalgaya ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Demek ki soruşturma devam ediyor. Bir an evvel iddianame varsa iddianamenin ortaya çıkması veya eğer takipsizliğe bağlanacaksa bir takipsizlik kararının bir an önce sonuçlandırılmasını ben şahsen bir hukukçu olarak da bir siyasetçi olarak da arzu ederim. Önemli bir konu. Yeni gözaltılar olacaksa soruşturma bir an evvel bitmeli diye düşünürüm. Yargı sürecidir. Soruşturma biterse arkasından kovuşturma safhası başlar. Bir an evvel bu yargılamalardan sonuç alınabilir'' dedi.