27 Nisan 2007'de Genel Kurmay Başkanlığı internet sitesinde yayınlanan ''muhtıra'' gibi bildiriye soruşturma başlatıldı...

Hürriyet'in haberine göre Ankara Özel Yetkili Bavsavcıvekili 28 Şubat soruşturması yürütülürken 27 Nisan e-muhtırası ile ilgili suç duyurularını da dikkate alarak başka bir soruşturma başlattı. Ayrıca yurt genelinden gelen çeşitli suç duyuruları ile birlikte açılan yeni soruşturulmada ''e-muhtıra'' ilgili soruşturma 28 Şubat soruşturmasıyla birleştirildi. 2012/317 esas sayılı soruşturma numarası ile başlatılan tahkikat kapsamında savcılığın, “Bizzat ben kaleme aldım” diyen dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanlarının ifadesine başvurması bekleniyor.

27 Nisan soruşturmasını, 12 Eylül darbesiyle ilgili iddianameyi hazırlayan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin yürütüyor. Savcılık ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki krizin perde arkası da araştıracak.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk tur oylamasına son anda katılmayacağını açıklayan dönemin Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın herhangi bir baskıya uğrayıp uğramadığı da araştırılacak. Savcılık, İstanbul Özel Yetkili Savcılığı’ndan, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” başta olmak üzere, 27 Nisan dönemine ait belgeleri de isteyecek.