Isparta’nın Yalvaç ilçesi yakınlarında mevsimlik işçileri taşıyan midibüsün şarampole yuvarlanmasıyla gerçekleşen ve çoğu kadın 17 kişinin hayatını kaybettiği kazadan yaralı kurtulan 18 yaşındaki Veli Turgut, “Nasıl sığdığımızı ben de bilmiyorum ama daha önce aynı midibüse 87 kişi bindik” dedi.

45 işçiyi taşıyan ve rampa çıktıktan sonra inişe geçtiği sırada aşırı ağırlık nedeniyle freni patlayan midibüsten annesi ve üç kardeşinin aralarında olduğu dokuz kişiyi çıkarmayı başaran Turgut, kaza anını şöyle anlattı:

“Annem ve üç kardeşimle birlikte midibüse binmiştik. Kaza yapmadan önce elektrik aksamında sorun çıktı, sonra fren tutmadı ve kaza yaptık. Ben camı tekmeyle kırıp çıktım. Kolumda hafif sıyrık vardı. Sonra kız kardeşim Nazlı’yı kurtardım. Ardından annemi aradım. Bulup onu çıkardım, sonra Çağlar’ı kurtardım. En küçük kardeşim Süleyman’ın ise ayağı sıkışmıştı. Araçtan demir söktüm ve demir yardımıyla kardeşimi sıkıştığı yerden kurtardım.”

“Hafta içi olduğu için sayı azdı, kalabalık değildi. Hafta sonları daha kalabalık oluyor” diyen Turgut, aynı midibüse daha önce de tam 87 kişinin bindiğini söyledi ve ekledi: “Nasıl sığdığımızı ben de bilmiyorum ama…” 

Veli Turgut, 'dayı başı' dedikleri işveren ve işçi arasında aracılık yapan aynı zamanda midibüsün sürücüsü olan ve kazada yaşamını yitiren Metin Aslanalp'ın, işverenden 55 lira aldığını ve işçilere 35 lira yevmiye verdiğini öne sürdü. Turgut, "35 lira alıyorduk. Dayı başı da 55 lira alıyor ve kişi başı 20 lira kazanıyordu."