İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Gündem Gazetesi  Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile gazetenin yazarlarının da aralarında bulunduğu 26 gazeteci hakkında ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla soruşturma açtı.

Diken’nin haberine göre 26 gazeteci yarın Çağlayan Adliyesi’nde ifade verecek.


‘GEREKÇE : HABER VE YAZILAR’

Başsavcılık, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 1 Temmuz tarihinde ‘2015/125502’ sayıyla başlatılan soruşturmaya gerekçe olarak, farklı tarihlerde yapılan haberler ve yazarların yayımlanan bazı yazıları gösterildi.

Hakkında soruşturma başlatılan gazetecilerin adları şöyle: Demokratik Ulus gazetesi sorumlu yazı işleri müdürü Nuray Candan, gazetenin yazarları Cemal Şerik, Ali Haydar Kaytan, Metin Arslan, Selahattin Erdem, Dilzar Dilok, Özgür Gündem gazetesi eş genel yayın yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol, gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Reyhan Çapan, gazetenin yazarları Suat Bozkuş, Şenel Karataş, Eyüp Güven, Muzaffer Ayata, Baki Gül, Hasan Kıyafet, Kemal Bülbül, Hasan Ali Kızıltoprak, Arif Altan, Ersin Çaksu, Zana Farqini, Doğan Durgun, Metin Yeğin, Mehmet Güç, Ayşe Batumlu, Ömer Ağın ve DİHA muhabiri Hayri Demir.

Eski başbakan yardımcısı ve geçici hükümet sözcüsü Bülent Arınç, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Günü katıldığı bir TV programında, Özgür Gündem ve Evrensel gazetelerini şu sözlerle hedef göstermişti: “Özgür Gündem ve Evrensel. Bunlar suç makinesi. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar.”

Arınç’ın bu sözlerinin hemen ardından içerisinde DİHA’nın da bulunduğu yüzü aşkın haber sitesinin internet adresleri erişime engellenmişti.