Afyonkarahisar’da patlamanın ardından incelemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e, valiliği ziyareti sırasında Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından hediyeler sunulması tepki çekti.

 

Bazı haber ajansları, Afyon Valisi Balkanlıoğlu’nun ziyaret sonunda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e ziyaretinin anısına Afyon mermerinden yapılmış bir satranç takımı, el dokuması Bayat kilimi ve üzerinde Kurtuluş Savaşı’nın simgelerinden olan Utku Anıtı figürünün bulunduğu plaket takdim ettiğini bildirdi. Özel’e verilen hediyeler, sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Çok sayıda twitter kullanıcısı, Özel’e hediye verilmesini eleştirdi. Büyük ihmallerin ve soru işaretlerinin olduğu ve 25 ocağa ateş düşüren olayın şoku yürekleri dağlarken yapılan ve kamuoyuna servis edilen ziyaret infial yarattı.

 

‘HEDİYE ALINACAK BAŞKA YER YOK MU?’

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise bir anormallik görmediğini ifade ederek “Anormallik görmüyorum, cenazede bile lokum dağıtılır” dedi.

 

Diğer bazı tepkiler de şöyle:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: “İçimi acıttı. Kabul edilebilir gibi değil. 25 canın hayatını kaybettiği, onlarca ailenin olayın nedeni konusunda cevap beklediği bir ortamda böyle bir manzarayı kabul etmek mümkün değil.”

 

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural: “Bu nasıl aymazlık. Hediye alacak başka bir nokta yok mu? Bir başkası da, 5 şehit olduğunda Fenerbahçe maçını izlemişti. Ne için gidiyorsun sen oraya? Valiliği neden ziyaret ediyorsun? Yeter artık. Sırça köşklerinde oturanlar bu milletin hakkını ne zaman koruyacak. Kan ağlıyoruz biz, böyle bir zamanda Vali hediye veriyor. Yakışıksız. Üzüntü duydum. Bu kadar sivilleşme de olur mu?”

 

KAPLAN: BU BİR DENSİZLİK

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: “Tek kelimeyle densizlik. Bu kadar insanın canı gitmişken, insanlar acı içinde kıvranırken, ortalık darmaduman olmuşken hediye vermek ‘gelenekle’ falan açıklanamaz. Madem günün anlamına binaen veriyor, o zaman altına yazsaydı: ‘25 canımızın askeri bürokrasinin ihmali sonucu can vermesi anısına’ diye. 25 canla bu kadar dalga geçilemez. Genelkurmay Başkanı Özel’in bu hediyeyi kabul etmesi dehşet verici.”