Takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasına ilişkin ‘usulsüzlük  yaptıkları’ iddiasıyla aralarında Fethullah Gülen’in de bulunduğu 69 kişi hakkında açılan davada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaya ilişkin taraflara tebligat göndermeye başladı.

Tutuksuz sanıklar ile İstanbul’da ikamet eden müştekilere duruşma gününe çağrı için tebligat yapan mahkeme heyeti, İstanbul dışında ikamet eden müştekilerin ise bulundukları ilde ifade vermeleri için Ağır Ceza Mahkemelerine talimat yazdı.

Takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasına ilişkin ‘usulsüzlükler yaptıkları’ iddiasıyla aralarında Fethullah Gülen’in de bulunduğu 69 kişi hakkında açılan davada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaya ilişkin taraflara tebligat göndermeye başladı.

Tutuksuz sanıklar ile İstanbul’da ikamet eden müştekilere duruşma gününe çağrı için tebligat yapan mahkeme heyeti, İstanbul dışında ikamet eden müştekilerin ise bulundukları ilde ifade vermeleri için Ağır Ceza Mahkemelerine talimat yazdı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davada müşteki olarak yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İsmail Rüştü Cirit ve Mehmet Nihat Ömeroğlu’nun ifadelerinin alınması için Nöbetçi Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazdı.

Mahkeme heyeti, talimat yazısında müştekilerin ifadeleri ile davaya katılıp katılmayacaklarının sorulmasını da istedi.

Tayyip Erdoğan, oğlu ve damadı ‘müşteki’ olarak yer aldı

Takipsizlikle  sonuçlanan 25 Aralık soruşturması sırasında ‘usulsüzlükler yaptıkları’ iddiasıyla aralarında Fethullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı’nın da bulunduğu 69 kişi hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin hazırlanan iddianamede; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, damatı Berat Albayrak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu ‘müşteki’ olarak yer aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise ‘mağdur’ sıfatıyla yer aldı.

İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan yaklaşık 1500 sayfalık iddianamede, Fethullah Gülen’in; “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek”, “Silahlı örgüt kurmak veya yönetmek” ve “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.