Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti 24 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

Kayıpların akıbetinin sorulduğu 17-31 Mayıs Kayıplar Haftası'nda gözaltına alınan Külter'in durumuna dair 24 gündür aile ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmadı.

'OĞLUMU GETİRSİNLER BANA'

Oğlunun devlet güvenlik güçlerince alındığını belirten anne Kerime Külter, "Oğlumu devlet aldı, biliyoruz bunu. Devlet hiç, 'elimizde değil' açıklamaları yapmasın. Onu kaybedenlerden davacıyım. Oğlumu getirsinler bana" dedi.

'DEVLETİN ELİNDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ'

Ağabeyinin akıbeti için başvurdukları tüm devlet kurumlarının "elimizde değil" dediğini dile getiren Külter'in kardeşi Zehra Külter de, "Biz, ağabeyimin devletin elinde olduğunu biliyoruz. Onun nerede olduğunu bizden saklıyorlar" diye konuştu. 

'AYAĞA KALKIP SES ÇIKARIN'

Zehra Külter, ağabeyinin akıbeti için mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Ne olursa olsun her yere başvurup ağabeyimi bulacağız. Ağabeyim sivildi ama onu aldılar. Bize tekrardan faili meçhul cinayetler yaşatmak istiyorlar. 90'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin yaşanmaması için ayağa kalkıp ses çıkarın" diye konuştu. Külter, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da, "Sizin ciğeriniz yanmıyor mu? Biz ağabeyimizi istiyoruz" diye seslendi.

KÜLTER’İN AVUKATI: HEP BİRLİKTE SORMALIYIZ 

Külter’in avukatı İHD Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal, “90’lardaki faili meçhuller döneminin aynısını yaşıyoruz. Bize dahi bilgi verilmiyor. Kamuoyunun sessiz kalması anlaşılır değil. Avukatlar olarak bilgi edinemiyoruz. İzin verilmiyor. Hep soruyoruz. Hep birlikte sormalıyız: Hurşit Külter nerede?” dedi.

Hurşit Külter ile ilgili 27 Mayıs'tan itibaren neler yaşandığını şuradan inceleyebilirsiniz.