Örgüt üyesi ve örgüt adına eylemlere katıldığı gerekçesiyle 21 yıl önce tutuklanan İlhan Çomak yeniden görülen davasında yine tahliye edilmedi.

PKK üyesi olduğu ve örgüt adına eylemlere karıştığı iddiasıyla 21 yıldır tutuklu bulunan İlhan Çomak, yeniden yargılanmasına ilişkin davanın bugünkü duruşmasında yine tahliye edilmedi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Çomak, duruşmaya tutuklu bulunduğu İzmir Kırıklar F Tipi Cezaevi’nden SEGBİS yoluyla katıldı.

Çomak, bu kadar süredir içeride tutulmasının gerekçesini anlamadığını, aynı durumda olan bir çok kişiye yeniden yargılama kararı verildiği ve tahliye edildiğini belirterek, “Ben neden tahliye edilmiyorum? Anlamış değilim. 21 yıl dört aydır cezaevindeyim. Tutuksuz yargılanmam gerektiğine inanıyorum” dedi.

Tanık Fikret Çalağan ise İlhan Çomak hakkında verdiği ifadelerin işkence altında alındığını ve polis tarafından yazdırıldığını söyledi.

Avukat Fırat Aydınkaya da benzer nitelikte olan İBDA/C davasında Salih Mirzabeyoğlu’nun tahliye edildiğini hatırlatarak İlhan Çomak’ın da tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, savcılığa mütalaasını hazırlaması için süre vererek tahliye talebini reddetti ve duruşmayı 12 Nisan 2016’ya bıraktı.