Bütçe görüşmeleri yaklaşık bir ay sürdü. Yeni bütçe tasarısında kamu idarelerine 949 milyar 25 milyon 615 bin lira, özel bütçeli idarelere 73 milyar 771 milyon 848 bin lira, düzenleyici ve denetleyici kurumlara 6 milyar 536 milyon 982 bin lira ödenek verilmesi öngörülüyor.

Teklifle genel bütçenin gelirleri 867 milyar 296 milyon 403 bin lira, özel bütçeli idarelerin gelirleri 74 milyar 884 milyon 756 bin lira, düzenleyici ve denetleyici kurumların gelirleri 6 milyar 536 milyon 982 bin lira olarak tahmin ediliyor.

Tasarı daha sonra Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak.

Kabul edilen bütçeye ilişkin söz alan milletvekillerinden HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, stokçuluğun serbest piyasa ekonomisinde yasal bir yöntem olduğuna işaret ederek, “Soğan üreticisinin stoklarını yakaladınız. Ne yapsın adamlar? Beklenti o ki, fiyatlar artacak. Fiyatların artacağını gören iş dünyası temsilcileri stok yaparlar. Bu, manipülasyon değil. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Serbest piyasa ekonomisine bağlılığımız devam edecek’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanı'na düzeltme yapma şansı verin. Bizi, inzibati yöntemlerle ekonomiyi düzeltme gibi komik bir duruma düşürmeyin” diye konuştu.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise bütçenin eril bir bütçe olduğunu, kadınları yok saydığını belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamudaki taşeron işçi sorununun çözülmediğini, “modern kölelik” sisteminin hayata geçirildiğini belirterek icralık olan çiftçi sayısının arttığını söyledi. Gürer, çiftçi borçlarının yapılandırılması gerektiğini bildirdi.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Bök de “Türkiye’de IMF’siz bir IMF Programı uygulandığını” vurgulayarak “Hazine batmış, doğrudan aile şirketine dönüştürülmüştür, başında da sizler varsınız. Faizle kavga edip, ilerde faizi artıracak adımlar atıyorsunuz, bu ne yaman çelişki. Bu bütçede üç şey yok; demokrasi, bir gelecek ve bu krize çare yok” ifadelerini kullandı.