Hürriyet yazarı Ahmet Hakan,Dersim'in Nazimiye ilçesinde uzman çavuş Ferruh Dikmen (26) ve Asım Türkel'in donarak hayatını kaybetmesiyle ilgili, "2018 yılında donarak şehit olmak da nedir Allah aşkına?" sorusunu yönelterek, "Bu işin sorumluları hesap vermelidir! Hiç lamı cimi yok!" dedi. 

Hakan, "Şehadetin kutlu bir mertebe olması, askerlerimizin hayatının bu denli ucuz olduğu anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'ın "Donarak şehadet olayına dair üç şey" başlıklı yazısının kısa bir bölümü şöyle:

Bir: 2018 yılında donarak şehit olmak da nedir Allah aşkına? Üstelik ekim ayında! Şehadet tabii ki kutlu bir mertebedir, amenna! Ama şehadetin kutlu bir mertebe olması, askerlerimizin hayatının bu denli ucuz olduğu anlamına gelmez, gelemez, gelmemeli... Açılan soruşturmalar kimsenin gözünün yaşına bakılmadan etkili bir şekilde yapılmalıdır! Bu işin sorumluları hesap vermelidir! Hiç lamı cimi yok!

İki: İki askerimizin donarak şehit olduğu bir ortamda... Kimsenin kılı kıpırdamıyorsa, kimse istifa etmiyorsa, kimse bu işin peşine düşmüyorsa, bu olay ülkenin en önemli meselesi haline gelemiyorsa, “bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” denmiyorsa, “çocuğum üstü açık uyumasın” diye çırpınan analar akıllara gelmiyorsa... Vicdanımız donarak ölmüştür de haberimiz yoktur!