Şırnak’ta düğün yapılan bir mahallenin yakınından geçen polis aracı taşlanınca olaylar çıktı. Polisin attığı gaz bombalarından biri, 20 aylık Elif Güngen’i başından ağır yaraladı.

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde düğün yapılan alanın yakınından geçen polis aracının taşlanması üzerine çıkan olaylarda 20 aylık Elif Güngen isimli çocuk da yaralandı. Elif’in kafasına gaz bombası isabet ettiği belirtildi. Kafatasında kırık oluşan küçük Elif hayati tehlike bulunması nedeniyle Batman’a sevkedildi.

İddiaya göre Nuh Mahallesi’nde düğün yapılan alanın yakınından geçen ‘Akrep’ denilen polis aracı taşlı saldırıya uğradı. Bunun üzerine polisler, gaz bombaları da kullanarak mahalledeki gruplara müdahale ettiler. Müdahale sırasında polisin attığı gaz bombalarından biri, 20 aylık Elif Güngen’in kafasına isabet etti. Kanlar içinde yere yığılan küçük kızı kaldırmak isteyen 20 yaşındaki Mervan Demirtaş’ın da ayağına başka bir gaz bombası isabet etti.

Kafatasında çatlak var

Olayı gören vatandaşlar küçük Elif’i ve Demirtaş’ı Silopi’deki hastaneye kaldırdı. Kafatasında kırık saptanan Elif, ambulansla Batman Medikal Park Hastanesi’ne sevk edildi. Küçük Elif’in amcasının oğlu Halil Güngen ise 8 aydan bu yana polisin Nuh Mahallesi’nde nöbet tuttuğunu söyledi. Polisin mahallede bulunmasından halkın rahatsız olduğunu söyleyen Güngen, “Biz evlerimizde rehin kalıyoruz. Ne dışarı çıkabiliyoruz, ne de alışveriş yapabiliyoruz” diye konuştu.

Olayı duyan Silopi Belediye Başkanı BDP’li Emin Toğurlu’nun da aralarında olduğu grup hastaneye akın etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toğurlu, “Artık yeter diyoruz. Hiçbir suçu olmayan masum çocuğun bu hale gelmesine neden olan kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmadı, yapıldığı da görülmemiştir. Ve bize kalkıp ‘gerekirse daha fazla gaz bombası atarız’ diyorlar” dedi.

Ağrı’daki yaralı çocuk öldü

Bu arada Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde, 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı atış poligonu yakınlarında buldukları patlayıcı madde ellerinde patlayan 3 çocuktan sağlık durumu ağır olan ve askeri helikopterle Erzurum’a getirilen Baran Özyolcu, hastanede hayatını kaybetti.

TARAF