Gaziantep'te düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda bir köy korucusu ile 2 Suriyeli gözaltında alındı; çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

Gaziantep polisi, uyuşturucu imalathanesi kurmak istediği öne sürülen 2 Suriyeliyi gözaltına aldı. Operasyonda kilolarca uyuşturucu da bulundu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine harekete geçti. Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Gaziantep'e gelen ve uyuşturucu imalatı yapmayı planladıkları öne sürülen 2 Suriyeli takibe alındı.

İmalat için yer arayışında oldukları saptanan Suriyelilerin evlerine baskın yapıldı. 2 Suriyeli gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada 15 kilo eroin, 12 kilo esrar, 500 uyuşturucu hap ile 33 kilo eroin yapımında kullanılan asetik asit ele geçirildi.

KORUCUNUN ARACINDAKİ GİZLİ BÖLMEDE 20 KİLO EROİN

Ayrıca Gaziantep polisi, bir ihbar üzerine durdurduğu bir köy korucusunun kullandığı otomobilde yaptığı aramada, gizli bir bölmeye saklanmış 20 kilo eroin buldu.

Şırnak'tan yola çıkan köy korucusunun aracını takibe alan polis, aracı Gaziantep'te durdurdu. Ekipler araçta yaptıkları aramada uyuşturucu maddenin şoför koltuğunun altında bir bölmeye saklandığını tespit etti. Polis yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından, gizli bölmeden 20 kilo eroin çıkardı. Köy korucusu emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.