Gazi’de polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un olay yeri inceleme tutanağına göre, 6 ayrı silahtan 35 kovan ve 1 mermi çekirdeği tespit edildi, 26 adet mermi de araca isabet etti.

İstanbul Gazi Mahallesi’nde 14 Nisan gecesi polisin açtığı ateş sonucu Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un yaşamını yitirdiği, Ramazan Altürk’ün ağır yaralandığı olaya ilişkin hazırlanan olay yeri tutanağında önemli detaylara yer verildi.

Olay yeri inceleme tutanağına göre, 6 ayrı silahtan 35 kovan ve 1 mermi çekirdeği ile araca isabet eden 26 adet mermi deliği tespit edildi.

Tutanakta şu ifadeler yer aldı: Araca işaret edip ‘Dur’ ihtarında bulunulmuş, araç duracakmış gibi yavaşladığı sırada yarı açık olan sağ ön camdan aracın ön koltuğunda oturan şahsın kucağında uzun namlulu silahın namlusunun görülmesi üzerine…”

Tutanağa göre polis, arkadaşlarını “Silahları var” diye uyardı. Araçtakiler aniden gaza basarak, aracı polislerin üzerine sürdü. İddiaya göre polisler havaya ateş etti. Ardından aracın sol arka yanına ateş edildi. Yine tutanağa göre bu sırada araçtan birkaç el silah sesi duyurulması üzerine aracın lastiklerine ateş edildi.

Araçtan sağ kurtulan gençlerden biri ön koltukta kendisinin oturduğunu söyleyerek kucağında saz olduğu belirtmiş, “Ben silah sesini duyunca saz ile birlikte koltuğun önüne doğru eğildim” demişti.

Polis araçlarında bulunan kamera kayıtları da inceleme heyeti tarafından alındı. Olay yeri inceleme tutanağında, olayın yaşandığı Gazi Kent Ormanı girişinde bulunan ve bozuk olduğu iddia edilen kameralara dair bilginin istenmesine ve varsa olay gönüne dair görüntülerin istenmesine karar verildi.

Daha önce olay yerinde bulunan Gazi Polis Merkezi Çevik Kuvvet ve Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 9 polisin silahlarına Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından el konulurken, polislerin birkaç gün içerisinde ifadelerinin alınması bekleniyor.

Avukatlar Oya Arslan ve Meral Haybanat Yeşil, olay yerinde bulunan 9 polis hakkında suç duyurusunda bulundu.