701 sayılı kanun hükmünde kararname ile (KHK) "Bu suça ortak olamayacağız" başlıklı barış bildirisini imzaladıkları için Dokuz Eylül Üniversitesitesi'ndeki (DEÜ) görevinden uzaklaştırılan akademisyenler ile imzacı akademisyenleri görevinden uzaklaştıran eski rektör Adnan Kasman da ihraç edildi.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 701 sayılı KHK ile de üniversitelerdeki kıyım da devam etti. Birçok üniversiteyle birlikte İzmir'de bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi'nde de ihraçlar yaşandı. Yayınlanan listede DEÜ'den aralarında 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan barış akademisyenlerinin de bulunduğu 19 öğretim görevlisi görevlisi yer alıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi imzacı akademiysenlerden Tıp Fakültesindeki Prof. Dr. Cem Terzi, Prof. Dr. İzge Günal, Prof. Dr. Halil Resmi, Doç. Dr. Halis Ulaş ile İktisat Fakültesindeki Prof. Dr. Yeşim Edis Şahin, Prof. Dr. Ayşen Uysal, Dr. Nuri Erkin Başer, Arş. Gör. Aydın Arı, Arş. Gör. Serap Sarıtaş, Güzel Sanatlar Fakültesindeki öğretim görevlisi Emel Yuvayapan, Mimarlık Fakültesindeki Arş. Gör. Dilek Karabulut , Edebiyat Fakültesindeki Arş. Gör. Özer Yersüven ihraç edildi.

İmzacı akademisyenler haklarında başlatılan soruşturma kapsamında bundan bir yıl önce görevinden uzaklaştırılmıştı.

ESKİ REKTÖR ADNAN KASMAN DA İHRAÇ EDİLDİ

İhraç edilen isimler arasında üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman da yer alıyor. Kasman, barış akademisyenleri hakkında soruşturma açılması emrini vererek görevlerinden uzaklaştırılmalarına sebep olmuştu. Kasman, da bir süre sonra hakkında başlatılan 'FETÖ' soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılmıştı.

Dokuz Eylül Üniversitesin'de ayrıca çeşitli fakültelerden 6 öğretim görevlisi daha görevinden ihraç edildi. Yine İzmir'de bulunan Ege Üniversitesi'nden de 5 öğretim görevlisi de ihraç edilenler arasında yer aldı.