İçişleri Bakanlığı, korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında, 18 ildeki bir belde, 6 mahalle, 28 köy ve 4 mezra başta olmak üzere 39 yerleşim yerinde karantina uygulandığını bildirdi. Bu açıklamanın ardından Malatya Valiliği’nin internet sitesinden yapılan açıklamada ise “Hekimhan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Hekimhan İlçesi Kozdere Mahallesinde Koronavirüs salgını nedeniyle 30 Mart 2020 tarihi itibariyle karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır” denildi. Kozdere mahallesinin eklenmesiyle toplam sayı 40’a ulaştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün saat 15.15 itibarıyla Türkiye genelinde 39 yerleşim yerinde, mülki idare amirlikleri başkanlığındaki il ve ilçe hıfzıssıhha kurulları kararıyla karantina uygulamasının yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Karantina, 18 ilimizdeki 1 belde, 6 mahalle, 28 köy ve 4 mezra olmak üzere toplam 39 yerleşim yerinde uygulanmaktadır. Söz konusu karantina uygulamaları tedbir amaçlı olup, koronavirüs salgınının yayılarak vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve yerleşim yerlerindeki sosyal izolasyonu sağlamak üzere alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Sivas, Yozgat, Çanakkale, Gümüşhane, Giresun, Dersim ve Çankırı’da 11 köy, Malatya’da ise 2 mahallenin karantinaya alındığı bildirilmişti.

İl il karantinaya alınan merkezler şöyle:

30 MART

MALATYA

Hekimhan ilçesine bağlı Kozdere Mahallesi

29 MART 2020

GÜMÜŞHANE
Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca köyü

KÜTAHYA
Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyü

ÇANKIRI
Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyü

SİVAS
Akıncılar ilçesi Şenbağlar, Koyulhisar ilçesi Boyalı ve Dilekli, Suşehri ilçesi Boyalıca ve Gökçekaş köyleri

YOZGAT
Yozgat’ta Derbent köyü

ÇANAKKALE
Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü

MALATYA
Malatya’nın Darende ve Arapgir ilçelerinde iki mahalle

GİRESUN
Giresun’un Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen köyü

ARTVİN
Artvin’in Borçka ilçesi Cami Camili köyü

MARDİN
Mardin’in Mazıdağı’na bağlı Yetkinler köyü

28 MART 2020

DERSİM
Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyü

27 MART 2020

RİZE
Merkeze bağlı Kendirli Beldesi ve Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri

MARDİN
Derik ilçesine bağlı kırsal Derinsu mahallesi

VAN
İran sınırındaki Çaldıran ilçesine bağlı Hanköy Mahallesi, Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi ile Çatak ilçesine bağlı Alacayer Mahallesi’nin Çemik ve Tellikaya mezraları

YOZGAT
Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyü.