İstanbul Pendik'te 21 yaşındaki Mustafa Yetkin 3 öğrencinin üzerine pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırıda lise öğrencisi Helin Palandöken yaşamını yitirdi, 2 erkek öğrenci de yaralandı.

Kaçarken yakalanan Mustafa Yetgin, adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. 

Yaşamını yitiren Helin Palandöken'in sosyal medya hesabından, "Gizli bir sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum" diye yazdığı ortaya çıktı. 

Olay saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Pendik Güzelyalı Tren İstasyonu yakınında bir kişi, 3 öğrencinin üzerine ateş açtı. Saldırıda Helin Palandöken hayatını kaybetti. Erkek öğrenciler C.Y. ve  D. M.  ise yaralandı. 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, polisten kaçarken yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki bir okula girerek saklandı. Burada bileklerini keserek intihar girişiminde bulunan Mustafa Yetgin, gözaltına alındı. Mustafa Yetgin ve diğer yaralılar hastaneye götürüldü. 

‘SEN BENİM ESKİ ÇIKTIĞIM KIZLA NASIL ÇIKARSIN?’

Bir görgü tanığı, "Arkadaşlarla buradan geçiyordum. Bir adam söylenip küfür ederek buradan geçiyordu. Bağıra bağıra köprünün oraya kadar çıktı. Ondan sonra okula gitti. Ben de okula gidecektim, bir arabanın içindeki kişiye 'sen benim eski çıktığım kızla nasıl çıkarsın?' dedi. Çocuk da, 'bekle bekle' dedi o anda ona sıktı. O anda kız ellerini yüzüne götürdü, kendini korumaya çalıştı. Oradaki kıza da vurdu, sonra diğer arkadaşlarına vurdu. Pompalı tüfek ile ateş etti" diye konuştu. 

Bir başka görgü tanığı ise, "Kırmızı bir araba durdu ben de yavaşlamak zorunda kaldım. Çocuk elinde pompalı tüfek ile araçtan indi. Genç bir çocuk. Kırmızı araba gitti, başladı buradaki çocuklara sıkmaya başladı. Peşpeşe 3'üne sıktıktan sonra okula doğru gitti. Biz bekledik, kız çocuğuna baya müdahalede bulundular, ambulans 10 dakika sonra geldi" diye konuştu.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Pendik'te 1 kız öğrencinin öldüğü 2 erkek öğrencinin yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "İstanbul Pendik'te bir okulda öğrenim gören H.P.  isimli kız öğrenci yanında 2 erkek arkadaşı D.M. ve C.Y. ile birlikte okuldan çıkarak Pendik Güzelyalı Metro İstasyonuna geldikleri sırada şüpheli M.Y. tarafından pompalı tüfekle ateş edilmesi sonucu H.P. olay yerinde vefat etmiş yanında bulunan arkadaşları D.M. ve C.Y. ise yaralanmışlardır. Şüpheli M.Y. Olay sonrası yakında bulunan bir okula girerek burada intihar girişiminde bulunmuş ve emniyet görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Tedavisi sonrası 14.10.2017 günü ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza getirilecektir." denildi. 

ADLİYEYE SEVKEDİLDİ 

21 yaşındaki Mustafa Yetgin olayın ertesi günü adliyeye sevkedildi. Pendik Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlananan Mustafa Yetgin, daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi. Polisin çelik yelek giydirdiği Yetgin, daha sonra Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü. Yetgin, “Tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklandı. 

HELİN: SOKAĞA ÇIKMAYA KORKUYORUM

Öte yandan hayatını kaybeden Helin Palandöken'in 18 Eylül'de Twitter hesabında "Gizli bir sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum" mesajını paylaştığı ortaya çıktı