Antalya'da 13 yaşındaki E.Y.'yi, 5 bin lira karşılığında babası O.Y.'den sözleşmeyle satın aldığı gerekçesiyle 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Y.A (54) cezaevinin revirinde kendisini asarak intihar etti.

 

Antalya'da 54 yaşındaki hırdavatçı Y.A'nın, 6 yıl önce 13 yaşında olan E.Y.’yi 5 bin lira karşılığında babası O.Y.'den sözleşmeyle satın aldığı iddia edilmişti.

 

24 yıl hapis cezasına çarptırılan Y.A, saat 11.00 sıralarında cezaevinin revirinde kendisini asarak intihar etti.

 

Bugün 19 yaşında olan E.Y., iddiaya göre 2006 yılında, henüz 13 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, oğlunun çalıştığı inşaat malzemeleri dükkanının sahibi Yusuf Akcan’a 5 bin lira karşılığında satıldı. Küçük kızın babası ile işadamı arasında yapılan satış, sözleşmeyle de imza altına alındı. E.Y.’nin vesikalık fotoğrafının da yapıştırıldığı sözleşmeye, "Kızımı 5 milyon (5 bin TL) liraya sattım. 12.2.2006 tarihi itibariyle kızım E.Y.’yi Yusuf Akcan’a teslim ediyorum. Parayı peşin aldım. Yukarıdaki tarihten itibaren Yusuf A.’nın kontrolünde olacaktır. Baba olarak rıza gösteriyorum’ dedi. İmzalandı" diye yazıldı. Sözleşmenin en altına ise küçük kızın ismi açılarak "E.Y.’ye soruldu. ’Babamın rızasını ben de kabul ediyorum’ dedi. İmzaladı" diye yazılarak, küçük kızın imzası alındı. İlköğretim 6’ncı sınıf öğrencisi E.Y.’nin durumu okuldaki öğretmenine anlatması üzerine ortaya çıkan olaydan sonra, Y.A 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.