Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin öldüğü kazayı  protesto etmek için İzmir'de düzenlenen gösteride bir çevik kuvvet polisinin küçük bir çocuğu yakasından tutarak gözaltına almak istemişti. A.K. gözaltına alınmak istendiği sırada korkudan altını ıslatmıştı.. 

13 yaşındaki A.K.'ye 6 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası talebiyle Çocuk Mahkemesi'nde dava açıldı. A.K., Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmekle suçlanıyor.

Nöbetçi çocuk savcısı, A.K.'nin yer aldığı olayla ilgili video ve fotoğraf kayıtlarını istedi.

Ardından A.K., Konak Çocuk Bürosu ekipleri tarafından, ifadesi alınması için İzmir Adliyesi'ne getirildi. A.K., savcının serbest bırakmasının ardından, adliyede bir süre psikolog ile görüştürüldü. A.K.'nin, eylemlerin yapıldığı bölgede bulunduğunu, kalabalığı görüp oraya gittiğini, ancak taş atmadığını, bir suça karışmadığını söyledi.

VALİLİK, 'KORUMAYA ÇALIŞTIK' DEMİŞTİ

A.K.'nin korkudan altını ıslattığı olayla ilgili açıklama yapan İzmir Valiliği ise, A.K.'nin zarar görmemesi için, "marjinal" olarak adlandırdıkları grupların bulunduğu alandan uzaklaştırılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Çocuğun korktuğuna dair bir emarenin bulunmadığı, şortundaki ıslaklığın ise göstericilere müdahale sırasında TOMA'dan sıkılan su nedeniyle olduğu iddia edildi. A.K.'nin, emniyet kayıtlarında bir kez yağma suçundan mağdur, bir kez de kayıp çocuk olarak işlem gördüğünün anlaşıldığı dile getirildi.