Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Gülen Cemaati'ne yönelik soruşturmada aralarında emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu 13 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

"Kişisel verileri usulsüz ele geçirme", "yok edilmesi gereken verileri yok etmeme", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "resmi belgede sahtecilik" iddialarıyla Nisan ayında Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde çalışan 13 emniyet personeline yönelik soruşturma başlatıldı. İddialarla ilgili ifadeleri alınan ve aralarında emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu 13 şüpheli için soruşturmayı devam ettiren savcılık, yakalama kararı çıkarttı.

Emniyet Müdür Yardımcısı H.D, Emniyet Müdür Yardımcısı E.Y, Şube Müdürü Y.Z.T, Şube Müdürü M.K, Şube Müdürü S.K, Şube Müdürü İ.S, Emniyet Amiri M.R.K, Başkomiser F.İ, Komiser Yardımcısı Y.E. ve polis memurları A.Ö, N.A, S.A. ile C.B. hakkında Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkartıldı.

Bu karar doğrultusunda şüpheli emniyet personellerinin yakalanması için görev yaptıkları Adana, Diyarbakır, İstanbul, Kayseri, Konya ve Şanlıurfa'da çalışma başlatıldı.

13 şüpheliden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru C.B İstanbul'da, şube müdürü İ.S. Konya'da gözaltına alındı. Polis memurları, Adana'ya gönderildikten sonra sağlık kontrolünden geçirildi. Ayrıca Adana Hırsızlık Büro Amiri M.R.K. de gözaltına alındı.