Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bir köyde bulunan ilkokulda 22 Mayıs Çarşamba günü okulda görev yapan Beden Eğitimi Öğretmeni H.K. tarafından 12 yaşındaki B.K. cinsel istismara maruz bırakıldı.

Mezopotamya Ajansı'ndan İrfan Tunççelik'in haberine göre, B.K.’nin yaşanan olayı müdüre haber vermesiyle jandarma ekiplerinin olayın ardından yaklaşık 4 saat sonra köye intikali sonucu öğretmen gözaltına alındı. Öğretmen, daha sonra çıkarıldığı mahkemece “kuvvetli şüphe” gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘OLAYIN ÜZERİNİ KAPATMAK İSTİYORLAR’

İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde yaşayan dayısı İbrahim Halil Yıldız ve Doğubayazıt'taki annesi annesi Cemile Keskin Mezopotamya Ajansı’na (MA) B.K.'nin yaşadıklarını anlattı.

B.K’nin annesinin karakola çağrıldığını ifade eden dayısı İbrahim Halil Yıldız, “Karakoldan Cemile’yi arayıp öğretmeninin, kızına tecavüz ettiğini söylemişler. Bunun üzerine kardeşim karakola gidiyor; ama buna rağmen kızının ifadesine girmesine izin verilmiyor. Kızın elbiselerini Adli Tıp Kurumu’na (ATK) gönderdiler; ama yaklaşık bir ay üzerinden geçmiş. Gelip psikolojik tedavi adı altında kızı evden alıp Ağrı merkeze götürmüşler. Kızın ifadesini değiştirip ailesine para vererek olayın kapanmasını istiyorlar” ifadelerinde bulundu.

'DEVLET OLAYI GİZLİYOR’

Adalet Bakanlığını, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını, Milli Eğitim Bakanlığını ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezini (CİMER) aradığını ancak kimsenin bu konu hakkında kendisine bilgi vermediğini aktaran Yıldız, “Devlet bu olayı neden gizli tutuyor? Olayla ilgili bilgi veya belge vermiyorlar. Çünkü medyanın duymasını istemiyorlar” dedi.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Yıldız, “Köy imamı A.K. ve köyün eski muhtarı M.Y. ve beraberindekiler aileye, tecavüz edilen 12 yaşındaki kızı öğretmenle evlendirmek istediğini ve gereken ceza neyse vereceklerini söylemişler” diyerek, yeğeninin yaşadığı duruma kimsenin duyarsız kalmaması gerektiğini ve bu konuda destek beklediğini ifade etti. Yıldız, “Büyük bir hukuksuzluk var. B.K.’nin babası A.K. eşinden boşanıp çocuklarını terk ederek Romanya’ya gitti. Kızın abileri de olaya duyarsız. Onları kandırıp para verecekler ve olayı kapatacaklar. Ama ben bu mesele üzerinde duracağım. Herkesin duymasını istiyorum. Özellikle medyanın bunu dillendirmesi gerekir” diye konuştu.

'KIZIMI BİLGİSAYAR ODASINA KAPATMIŞLAR’

Telefon ile ulaştığımız B.K’nin annesi Cemile Keskin de, kızının okula gidip geldikten sonra çok agresif ve sinirli olduğunu söyledi. Okulda neler olup bittiğinden habersiz olduğunu ve daha sonra öğrendiği kadarıyla beden eğitimi öğretmeni tarafından kızının sürekli rahatsız edildiğini dile getiren Keskin, “Kızım bir dün ayağından sakatlandı. Rapor alarak okula gitti. Okul kapısı önünde öğretmeni H. K. kendisine ‘Beni takip mi ediyorsun? Sesini çıkarma’ demiş. Kız da ‘Sizi neden takip edeyim?’ diye karşılık vermiş. 5 dakika boyunca kızı rahatsız ediyor ve sonrasında tecavüz ediyor. Müdür olayı duyduğu gibi yardımcısına haber verip kızımı öldüreceğimizi düşünerek, bilgisayar odasına kapatıyorlar” dedi.

'EĞİTİM KURUMUNA ZARAR VERİR’

Polislerin kendisini karakola çağrıldığı bilgisini paylaşan Keskin, şunları söyledi: “Karakol komutanı, ‘Teyze bu olaydan haberin var mı?’ diye sordu. Ben de ‘haberim yok, ne oldu diye sordum?’ Olaydan haberim olmadığı halde ‘şikayetçi misin?’ diye sordular. Olayın ne olduğunu bilmediğim için öylece kala kaldım” ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Müdürlüğünden yetkililer ve astsubayın kendisiyle konuştuklarını söyleyen Keskin, “Bana ‘şikayetçi olsan da suçtur, olmasan da suçtur. Eğitimin içinde böyle bir olay yaşanmış, duyulsa eğitim kurumuna zarar verir’ dediler. Kızım henüz 12 yaşında ve çok hırpalanmıştı” diye konuştu.

'KIZIMI ÖĞRETMENLE EVLENDİRMEMİ SÖYLEDİLER’

Bir haftadır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden yetkililerin evine geldiğini dile getiren Keskin, “Evime gelenler ‘seni rahatsız eden var mı?’ deyip durumumu sorup gidiyorlar. Köy imamı A.K. ve köyün eski muhtarı M. Y. evime gelip ‘Şikayetçi olmaktan vazgeçin. Öğretmen eşini boşasın, kızını para karşılığında ona ver’ dediler. Onlara, ‘bu adalet işi değil, zulümdür’ dedim. Bu kabul edilemez, insanlık dışı bir şeydir” ifadelerini kullandı.

'BASIN ADALETSİZLİĞİ YAZSIN’

Müdürlük yetkililerinin kızının evden alınıp koruma altına alındığını ifade eden Keskin, kızının yaşadıklarının duyulmasını ve başka çocukların başına benzer şeylerin gelmesini istemediğini söyleyerek, “Basın bu adaletsizliği yazsın” dedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı