İSTANBUL Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, tüm 12 Eylül belgelerinin Balyoz soruşturma dosyasından ayrılarak 10 Nisan’da Ankara’ya gönderildiğini bildirmişti. Ancak bu tarihin üzerinden tam 12 gün geçmesine rağmen dosyaların 12 Eylül soruşturmasını yürüten savcı Murat Demir’e ulaşmadığı ortaya çıktı.

HATIRLATTI ‘POSTADA’ CEVABI ALDI

Geçtiğimiz gün Ankara Başsavcılığı’na bir hatırlatma yazısı yazan Savcı Demir, İstanbul’dan gönderilen 12 Eylül belgelerinin akıbetini sorarken, UYAP üzerinden İstanbul’a talebini yeniledi. İstanbul, 12 Eylül Savcısı Demir’e, belgelerin postada olduğu bilgisini verdi. 12 Eylül 1980’de gerçekleştirilen darbede esas alınan “Bayrak Harekat Planı”nın orjinallerinden birisi Balyoz Darbe Planı belgeleriyle birlikte ele geçirilmişti.

BALYOZ BELGELERİYLE ORTAYA ÇIKTI

Balyoz’da ele geçirilen orijinal nüsha da Soruşturmayı yürüten Savcı Murat Demir tarafından bu çerçevede İstanbul’dan istenmişti. Demir yaptığı açıklamada, Bayrak Planı’ndan daha önemli belge ve dokümanların da olduğunu bildirmişti.

İLK TEBLİGAT MGK ÜYELERİNE GİDECEK

Savcılık kaynakları ise belgelerin savcılığa ulaşmasının ardından inceleneceğini ve şikayetler doğrultusunda ilk tebligatın hayatta kalan Milli Güvenlik Konseyi (MGK) üyelerine çıkartılacağını bildirdi. İlk tebligat Konsey Başkanı Kenan Evren’e gidecek. Konsey üyeleri  Nejat Tümer ve Tahsin Şahinkaya hayatta. Sedat Celasun ve Nurettin Ersin ise hayatını kaybetti.

STAR