28 Şubat Soruşturması tamamlandı. Bir numaralı sanık dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı. Çoğu general 103 asker, darbe yaparak hükümeti devirmekle suçlanıyor.

Savcı Mustafa Bilgili tarafından hazırlanan iddianame 1300 sayfa ve 340 klasörden oluşuyor.

Halen Birinci Ordu Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral Yalçın Ataman, Batı Çalışma Grubu’nu kurmakla suçlanan Çevik Bir, Balyoz davasında ağırlaştırılmış hapse mahkum olan Çetin Doğan ve emekli Tümgeneral Erol Özkasnak da diğer sanıklar arasında.

İddianamenin tek sivil sanığı ise eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz.

İddianamede, eski kuvvet komutanları Ahmet Çörekçi, Hikmet Köksal, Teoman Koman, Fevzi Türkeri ve Erdal Ceylanoğlu ile eski MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç, MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan hakkında da darbeye iştirakten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ile birlikte 7 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

'BÇG DARBE OLUŞUMU'

Genelkurmay bünyesinde kurulan Batı Çalışma Grubu iddianamede darbe oluşumu olarak gösterildi. Gizli tanık ifadesine ve ihbar mektubuna yer verilmedi.

340 ek klasörden oluşan iddianamede, askerin Batı Çalışma Grubu kanalıyla laikliğe karşı tehdit olarak gördüğü Refah-Yol hükümetini devirmek için faaliyet yürüttüğü vurgulandı.

'ÇİLLER DE MAĞDUR'

Medyaya, yargıçlara ve sivil toplum örgütlerine yönelik seminer ve brifingler delil olarak gösterildi.

İddianamede 480 şikayetçi var. Dönemin Başbakan’ı Tansu Çiller de müştekiler arasında yer aldı.

75 ASKER TUTUKLANDI

2012 yılında başlayan 28 Şubat operasyonlarında 75 emekli ve muvazzaf asker tutuklandı.