10 Ekim Ankara Katliamı'nın yıl dönümünde Şırnak'ta katliamı protesto etmek için 2 günlük greve çıkan birçok öğretmene, Milli Eğitim ceza yağdırdı. 

Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde yaşanan katliamdan sonra KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, “Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız” diyerek grev kararı almıştı. Alınan grev kararının tüm yurtta olduğu gibi Şırnak'ta da emekçiler katliamı protesto ederek greve gitmişti.

Katliamın ardından 2 yıl geçtikten sonra öğretmenlere greve katıldıkları için soruşturma açıldı. Açılan soruşturma neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri öğretmenlerden aldıkları savunmaları yetersiz bularak yaklaşık 20'ye yakın öğretmene aylıktan kesme cezası verdi.

KATLİAMI KINAMAK DEVLET MEMURUNA YAKIŞMIYORMUŞ

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Eğitim-Sen'li öğretmenlere sadece greve katıldıkları için değil ayrıca sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek de 1 yıl kademe durdurma cezası verildi. 10 Ekim katliamın ardından sosyal medyadan katliamı kınayan paylaşımlarda bulunan bir öğretmene 'Devlet memuruna yakışmayan paylaşımlarda bulunmak' suçlamasıyla 1 yıl kademe durdurma cezası verdi. 

Öğretmenlerin sosyal medya hesaplarını sıkı takip altına alan Milli Eğitim yetkilileri Eğitim-Sen Şırnak şubesinin sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflarda sendikal etkinliklere katıldıklarını tespit ettikleri birçok öğretmeni  yasa dışı etkinliklere katılmakla suçlayıp ceza yağdırdı.

Yine Eğitim-Sen Şırnak şubesinin yaptığı sendika içi meslek eğitiminin fotoğraflarında yer alan bir slayt AKP iktidarının eleştirilmesini devleti eleştirmek ve küçük düşürmek olarak yorumlayan Milli Eğitim yöneticileri sendikacılara soruşturma açtı.