10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenleri anmak için toplanan yurttaşlara polis sert müdahalede bulundu.

Ankara Tren Garı'nda toplanan yurttaşlara polis, plastik mermi ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

Saldırı nedeniyle bazı göstericiler yaralandı.

Numune Hastanesi, Atatürk Bulvarı, Gençlik Parkı ve Hipodrom bölgelerinde toplanan gruplara eşzamanlı saldıran polis,  ÖDP MYK üyesi Göksu Cengiz'in de aralarında bulunduğu en az 74 kişiyi gözaltına aldı.




DEMİRTAŞ: DEVLETİN İÇİNE SIZMIŞ EN KİR ODAK AKP'DİR

Öte yandan, HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile kimi milletvekilleri de müdahaleden etkilendi.

Alana girmek isteyen HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da gar önüne alınmadı.

Demirtaş; "Aradan bir yıl geçmişken bir kez daha söylüyorum: Devletin içine sızmış en kirli odak AKP’nin kendisidir. Zora, baskıya dayanarak ayakta kalıyorlar. Devran dönecek ve bizle burada yüz binlerle anmamızı yapacağız" şeklinde konuştu.

HDP grubu ile yurttaşlar göstericiler yeniden polis bariyerlerinin önünde toplanmaya başladı.

Saldırıya rağmen çekilmeyen gruplar, yeniden alana girmeye çalışıyor ve değişik yerlerde bir araya gelerek, alana doğru hamle yapıyor.



POLİS İKİNCİ KEZ MÜDAHALE ETTİ

CHP milletvekilleri grubun alana alınması konusunda polis müdürleriyle tartıştı. Milletvekillerinin alandan ayrılmasının ardından polis gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Gar bölgesinin hemen hemen bütün noktalarında gerginlik ve çatışma sürüyor.

VALİ DE ANMA YERİNDE KONUŞTU

Ankara Valisi Ercan Topaca da sabah saatlerinde beraberindeki kamu görevlileriyle Ankara Gari önüne gelerek konuşma yaptı.

Topaca, “Geçen yıl yaşadığımızı acıyı bir kez daha üzüntüyle hatırlıyoruz. Burada kaybetmiş olduğumuz vatandaşlarımız ile dün aynı şekilde şehit verdiğimiz askerlerimiz ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu acıların bir an önce dinmesini temenni ediyoruz. Gerek gar meydanında yaşanan saldırıyı gerekse de ülkemizin başka yerlerinde yaşanan terör eylemlerinin menşeine, saldırıyı yapanlara, yaptıranlara bakmaksızın lanetliyoruz. Çağımızın önemli sorunlarından biri terördür. Ülkemiz buna karşı mücadele veriyor. Devlet olarak her türlü tedbiri alarak bunun üstesinden geleceğiz” dedi.

Geçen yıl 10 Ekim’de binlerce kişi Ankara Garı önünde Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplamıştı. IŞİD üyesi iki kişinin bu sırada düzenlediği canlı bomba saldırısında 101 kişi yaşamını yitirmiş, 391 kişi de yaralanmıştı.