İstanbul Fatih'te anneannesi ile birlikte sokakta yaşayan 10 aylık Aybüke, donarak yaşamını yitirdi. Polis, olayla ilgili anneanne Canan A., ve anne Feride A.'yı gözaltına aldı.


Bu sabah 06.30 sıralarında Fatih, Horhor Cadesi'nde özel bir hastaneye giden Canan A., 10 aylık torunu Aybüke'nin donarak öldüğünü söyledi. Hastane yönetiminin haber vermesi üzerine Cinayet Büro Amirliği olayla ilgili soruşturma başlattı. Aybüke'nin cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan ön otopside herhangi bir darp izine rastlanmadığı, kesin ölüm sebebinin yapılacak detaylı otopsinin ardından belirleneceği bildirildi. Yürütülen soruşturma kapsamında annesi Feride A. ile anneanne Canan A. gözaltına alındı.

Yapılan sorgulamada, Feride A'nın bebeğin başkasıyla evli Alaattin K.'dan olduğunu söylediği öğrenildi. Feride A., birlikteliğin ortaya çıkmasının üzerine kendi ailesi ve Alaattin K.'nin ailesinin bebeğe sahip çıkmadığını söyledi.  Anneanne Canan A., ise  bebeğe sahip çıktığı için kendi ailesi tarafından dışlandığını belirtti. Canan A., komşularının yardımıyla Aybüke ile birlikte sokakta yaşamaya başladığını, bazı geceleri hastanelerin acil servislerinde geçirdiğini anlattı. Olay gecesi kalacak yer bulamayınca bir camiye sığınan Canan A.'nın sabah kalktığında torununun hareketsiz ve yüzü mor olarak yattığını görerek yakındaki bir özel hastaneden yardım istedi. Hastanede bebeğin donarak hayatını kaybettiği belirlendi.

Polis, devam eden soruşturma kapsamında olayla ilgili Alaattin K.'yı arıyor. Gözaltındaki anne ve anneannenin işlemleri tamamlandıktan sonra "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla adliyeye sevk edileceği belirtildi. (Evrensel)