Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği gecesinden bir fotoğraf paylaşarak Erdal Acar, hakkında yorumda bulundu.

Kaya, 23 yıl önceki fotoğrafı paylaşarak Sarallar grubuna yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Erdal Acar için, "Hafıza silinmez" ifadelerini kullandı.

Gülten Kaya, Instagram'dan şu paylaşımda bulundu:

"1999 MGD gecesi ve Ahmet Kaya'ya parmak sallayan bir vatanperver (!) daha; Erdal Acar! "Suç, yağma" vb nedenlerle tutuklanmış. Bir kez daha 'hafıza silinmez' diyeyim!"

Ünlü şarkıcı Ahmet Kaya, 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği ödül töreninde "Kürtçe kaset çıkaracağım" dediği için bir grup tarafından protesto edilmiş, üzerine çatal fırlatılmıştı. Kaya'ya o gece çatal fırlatan kişinin Erdal Acar olduğu açıklanmıştı.

2-V8aT.jpg

Sarallar operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında bulunan iş insanı Erdal Acar'ın da aralarında bulunduğu 40 şüpheli tutuklandı. Erdal Acar'ın "Suç İşlemek amacıyla örgüt kurma" ve "yağma" suçlarından tutuklanması talep edilmişti.

Sanatçı Ahmet Kaya, 1999'da 'Dosta Düşmana Karşı' albümünü çıkartarak müzik listelerinin en üst sıralarında yer almayı başardı. Albümde "Giderim", "Nerden Bileceksiniz" gibi hit olmuş şarkılar bulunuyordu. Ödülünü almak için sahneye çıkan Ahmet Kaya, kısa bir konuşma yaptı.

Kaya ödül töreninde şu konuşmayı yaptı:

"Bu ödül için İnsan Hakları Derneği’ne, Cumartesi Anneleri’ne, tüm basın emekçileri ve tüm Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Bir de bir açıklamam var: Şu anda hazırladığım ve önümüzdeki günlerde yayımlayacağım albümde bir Kürtçe şarkı söyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip çekeceğim. Aramızda bu klibi yayınlayacak yürekli televizyoncular olduğunu biliyorum, yayınlamazlarsa Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını bilmiyorum."

ahmettt-tMEn.jpg

Gerginliğin artık had safhaya ulaştığı o anlarda, Ahmet Kaya'nın masasına çatal bıçak atılmaya da başlandı, çatallardan bir tanesi Gülten Kaya'nın alnına isabet etti. 10. Yıl Marşı okundu...

Bu olayın ardından Ahmet Kaya Fransa'ya gitti ve 1 yıl sonra, 6 Kasım 2000 tarihinin sabahında geçirdiği kalp krizi sonucu Paris'te hayatını kaybetti.