İsmail Saymaz ve Ertuğrul Özkök'ün Diyarbakır'daki halay görüntüleri sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Özkök, "Sırada 'Karadeniz horonu' var..." dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Diyarbakır'da Ahmet Güneştekin'in 'Hafıza Odası' sergisine katılarak gazeteci İsmail Saymaz'la halay çektikleri görüntülere gelen tepkilere yanıt verdi. Özkök, "Tamam halay çektim ama ‘Gak cuk gubarak’ demem" dedi.

Özkök konuyla ilgili yazısında, "Sen halktan kopuk bir Monşer’sin. Halay çekerek gözümüze giremezsin' Ne güzel değil mi... Onlar hep 'halk' Bense hep 'halktan kopuk' Bir nevi it kopuk yani... Ben ilk defa halk oyunu oynamıyorum... Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu şahidimdir... Onunla “Nazilli zeybeği” oynadım. Halayımdan şikâyetçi olanlara kötü bir haberim var. Nazilli zeybeği, Erzurum barı, Diyarbakır halayı... Yani futbol deyimi ile 'Hat trick' yaptım. Şimdi sırada 'Karadeniz horonu' var..." ifadesini kullandı.

GÜLTEN KAYA'DAN TEPKİ

Gülten Hayaloğlu Kaya sosyal medya hesabından, Güneştekin'in sergide Ertuğrul Özkök ve Fatih Altaylı ile olan fotoğraflarıyla birlikte geçmişte Ahmet Kaya ile ilgili yaptıkları 'Vay Şerefsiz' ve 'Parayı Veren Ahmet'i Alır' başlıklı gazete kupürlerini paylaştı.

Ardından da "Bu başlıkların sahipleri ile utanç fotoğrafları çektiren; Ahmet Güneştekin! 'Hafıza' silinmez!" dedi.

Ertuğrul Özkök, Magazin Gazetecileri Derneği Ödülleri'nde Kürtçe albüm yapmak istediğini belirten Ahmet Kaya'nın saldırıya uğramasının ardından medyada hedef gösterilmesine neden olan isimlerin başında geliyordu. Özkök Genel Yayın Yönetmeni olduğu Hürriyet gazetesinde 'Vay Şerefsiz' manşetini attırmıştı. Özkök, yıllar sonra Kaya'nın mezarına giderek özür dilediğini açıkladı.