Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Saraçhane'de yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak kararına tepki gösterdi.

Uysal, "Bakmayın isimlerine Adalet ve Kalkınma Partisi dediklerine. Adaletleri batanı çok oldu. Onların adaleti Deniz Feneri davalarında zaten batmıştı. Adınız ak olacağına alnınız ak olaydı" ifadelerini kullandı.

Saraçhane'de konuşan liderlerden Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, "Türk milletin tarihi yürüyüşünde önemli bir kilometre taşının bulunduğu noktadayız. Milletim için üzüntü içerisindeyim. Bu büyük devlet için üzüntü içerisindeyiz. Geleceği karartılan gençlerimiz adına üzüntü içerisindeyiz" dedi.

Uysal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Türk milletin tarihi yürüyüşünde önemli bir kilometre taşının bulunduğu noktadayız. Milletim için üzüntü içerisindeyim. Bu büyük devlet için üzüntü içerisindeyiz. Geleceği karartılan gençlerimiz adına üzüntü içerisindeyiz.

Bu büyük ülkede bu büyük millet bu kadar kötülüğü hak etmiyor.

Zalime, onun cellatlarına karşı bir büyük mücadeleyi burada başlatıyoruz. Yek vücut oluyoruz. Hep beraber yeter söz milletin diye haykırıyoruz.

Bu kararın milletin vicdanında nokta kadar bir karşılığı yoktur.

Demokrasi ile hukuk ile bu iktidar sahiplerinin ufuklarını gömdük. Bakmayın isimlerine Adalet ve Kalkınma Partisi dediklerine. Adaletleri batanı çok oldu. Onların adaleti Deniz Feneri davalarında zaten batmıştı. Adınız ak olacağına alnınız ak olaydı.