Gültan Kışanak, tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’nden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarına tebrik mesajı gönderdi. 

30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimlerde % 55,11 ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlık görevine seçilen, 1 Kasım 2016’da İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla görevden alınan Gültan Kışanak, bulunduğu Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’nden eşbaşkanlara tebrik kartı gönderdi.

Daha önce kutlama mesajı gönderdiğini belirttiği tebrik kartında Kışanak şu ifadelere yer verdi; “Yazmak için başınızdaki telaşın, kalabalığın biraz dinmesini bekledim. Sanırım artık, yoğun bir çalışma temposuna başladınız. Bundan sonra da işlerden başınızı kaldıracak zamanınız olmayacak. Kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Büyük bir heyecan ve tutkuyla çalışacağınıza ve güzel şeyler yapacağınıza yürekten inanıyorum. Amed sevdası insana güç ve enerji veriyor. Sizde ki Amed aşkının da tanığıyım. Umarım kayyum tahribatı çalışmaları engelleyecek düzeyde değildir. Olsa bile siz üstesinden gelirsiniz.”

Kışanak tebrik mesajını, “Bir kez daha tebrik ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Sizin şahsınızda tüm meclis üyelerimize selamlarımı ve başarı dileklerimi iletiyorum” şeklinde tamamladı.