Başbakan Erdoğan’ın, “Leyla Zana’nın bizimle görüşmek istediğine dair ifadeleri var. BDP içinde sanki tasfiye hissediyorum. Parlamentodaki gruptaki bazı isimlere dönük. Terör örgütü elebaşısı bazı isimlerin üzerini çiziyor. Daha önce de biliyorsunuz Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Bey (Çelik) ikinci defa aday yapılmadı. Ahmet Türk olayı malum. Halbuki bunlar eskiden ağırlığı olan isimlerdi. Şimdi cazibesi kalmadı” sözlerine yanıt geldi.

 

BDP Eşgenel Başkanı Gültan Kışanak, Erdoğan'ın partilerine dönük yaklaşımları için, şöyle dedi: "Şunu ifade etmek istiyorum; Başbakan fala bakmaktan, hislerle konuşmaktan, başkasının partisiyle uğraşmaktan vazgeçsin. Kendi görevlerine yoğunlaşsın. Kendi görevini yapmaktan geri duruyor ama başkasıyla uğraşmaya zamanı var. Bir partinin genel başkanıdır, bu ülkenin bu kadar büyük, can alan sorunları var; çözüm üretmek yerine son zamanlarda falcılığa merak saldı. Neymiş, 'hissediyorum' diyor. Erdoğan BDP'yi yönetmeye çalışıyor ve Başbakanlık makamını işgal eden birine bu gayet ciddiyetsiz, topluma karşı sorumsuz bir tutum yakışmıyor."

 

'TESLİM ALAMADI; ŞİMDİ DE BÖLECEĞİNİ SANIYOR'

Erdoğan'ın BDP'ye yönelik yürüttüğü şimdiye kadarki teslim alma siyasetinin sonuç vermediğini, yeni taktiğinin de 'BDP içerisinde kafaları karıştırabilir miyim?' sorusu olduğunu belirten Gültan Kışanak, "Şunu çok iyi bilsin Başbakan; biz tek tek kişiler olarak yokuz. Halkımızla, cezaevindekilerle bir bütünüz. Leyla Zana, Ahmet Türk, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak olarak yerimiz, safımız bellidir. Halkımızın özgürlük mücadelesinden taviz vermeyen bir örgütlü mücadelenin içerisindeyiz. 'Tek tek saflarını belirlesinler' demesinler boşuna. Hepimiz halkımızın mücadelesinin yanındayız. Bütün arkadaşlarımızın tavrı bellidir ve hiçbir arkadaşımızdan kaygımız, kuşkumuz yoktur" diye konuştu.

 

'İÇİMİZDE TAVİZ VERECEK İSİMLER YOK'

Kışanak, hiçbir partide görülmeyecek düzeyde demokratik yönetim anlayışına sahip olduklarına dikkat çekerek, ekledi: "Arkadaşlarımız tabii ki konuşacaklar, sözlerini söyleyecekler. Ama bu asla kimseye şu cesareti vermemelidir; 'bunlar örgüt değildir, dağılırlar' hevesine kapılmasın kimse. Her bir arkadaşımızın kendi bireysel geçmişi direniş tarihi niteliğindedir. Bizi buluşturan da budur. Özgürlük saflarının yanındadır bütün arkadaşlarımız ve Erdoğan hiç meraklanmasın, içimiz rahattır. Sayın Ahmet Türk'ün de, Zana'nın da hele hele bir dönem belediye başkanlığı yapmış kişilerin de taviz verecek bir yaklaşımı olamaz. İçimizde böyle kişiler yoktur."

 

BDP SAFLARINDAN ERDOĞAN’A EKMEK ÇIKMAZ

AKP Hükümeti'nin ve Erdoğan'ın denedikleri psikolojik savaş yöntemlerinin hiçbirinden umduklarını bulamadıklarını belirten Kışanak, "Onlara BDP saflarından, Kürt halkının özgürlük mücadelesinden ekmek çıkmaz!" dedi.

 

Erdoğan'ın otoriter yanına da dikkat çeken BDP Eşgenel Başkanı Gültan Kışanak, şunları kaydetti: "...Otoriter, faşizan yönetimle yönetiliyor ülke. Konuşan, tartışan herkesin susturulduğu yönetimle karşı karşıyayız. Başbakan kendi partisini, yandaşlarını, çıkarları nedeniyle onun yanındakileri yönetiyor. İtaatkar olarak diğer çevrelere de hükmetmeye çalışıyor. Şimdi başladı BDP'nin içine hükmetmeye; kimin hangi göreve geleceğine karar verecek neredeyse! Bu otoriterliğin ta kendisidir. Aynı zihniyetle dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da konuştu; 'Ya AKP'den yanasınız ya da karşısındasınız' diyerek. Herkesi AKP'nin yanında saf tutmaya çağırıyor ve gelmediklerinde 'tasfiye ederiz' politikasını uyguluyorlar." (ANF)