Bingöl'de polis aracına düzenlenen silahlı saldırı nedeniyle "Avcı" kod adlı bir gizli tanığın ifadelerine dayanılarak müebbet hapis ve 26 yıl sekiz ay hapis cezası verdiği Gülsüm Koç için imza kampanyası başlatıldı.

Kampanya metninde, Koç'un avukatı Rahşan Bataray'ın davadaki tutarsızlıklara dair ifadelerine yer verildi.

"Saat 23.45'te gizli tanık Avcı, Gülsüm hakkında ifade veriyor. Bundan 45 dakika sonra saat 00.30'da gizli tanık Gülsüm'ü fotoğraftan teşhis ettiğini iddia ediyor. Ancak üç polis tarafından saat 23.30'da imza altına alınan bu tutanakta Gülsüm'ün adı geçiyor. Polisin bu tutanağı ne amaçla tuttuğunu ve dosyaya gönderdiğini anlayamadık. Müvekkilim hakkında tutulan bu tutanak tam anlamıyla bir skandaldır. Bunu mahkemeye söylememize ve tüm itirazlarımıza rağmen taleplerimiz kabul edilmedi."

Koç, 15 Mayıs 2011'de polis aracına saldırı düzenlenmesinin ardından gizli tanık "Avcı"nın ifadesi doğrultusunda tutuklanmıştı. Gülsüm Koç'un ellerinde silah patlamasından kaynaklı herhangi bir barut izine rastlanmamış, Koç'ta silah bulunmamış, bu nedenle silahlı saldırı gerçekleştirmek suçlamasından beraat etmişti.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Koç'u gizli tanık ifadelerinde olay yerinde olduğu ileri sürüldüğü için iki polisi öldürmeye teşebbüsten iki kere 13 yıl dört ay hapis cezasına, "Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ise müebbet hapse çarptırdı.

* İmza kampanyasına katılmak için tıklayın.