Masumlar Apartmanı, Yalı Çapkını, Çöp Adam gibi dizilerin senaryosuna ilham olan Psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu şimdilerde Ceyda Düvenci moderatörlüğünde, “Dünden Sonra Yarından Önce” programıyla ekrana geliyor.

Budayıcıoğlu yayınlanan son bölümde deprem travması yaşanlara ilginç bir öneride bulundu. Masumlar Aparmanı dizisinde ‘temizlik hastası’ olan Safiye ve Gülben’i akıllara getiren öneri sosyal medyada da gündem oldu.

Deprem travmasına nasıl yaklaşılabileceği, depremin çocuklar üzerindeki etkisi ve depremzedelerin gündelik yaşama adaptasyonu gibi konuların ele alındığı programda Gülseren Budayıcıoğlu'ndan şaşırtan 'Bulaşık yıkama' önerisi geldi.

Ünlü Psikiyatr 'Tencereler parladıkça karanlık düşünceler kayboluyor' sözleri ile dikkat çekti.

Programın son bölümünde; Ceyda Düvenci, "Bulaşık yıkamak müthiş bir şey gerçekten hocam, o su aktıkça garip bir psikoloji var bulaşık yıkamak çok iyi geliyor bana" dedi.

'KORKULARI YIKAMAK ANLAMINA GELİYOR''

Daraldığı an kendini mutfağa attığını belirten Budayıcıoğlu şu sözleri sarf etti: "Daraldığım an ilk yaptığım iş mutfağa koşarım, önce lavaboları güzel fırçalar ve ovarım, sonra ne kadar tencere varsa çıkarırım, onları ovar, yıkarım, bir daha yıkarım pırıl pırıl olur. Bu iki mekanizmayla bize iyi geliyor, ilki yoruluyoruz, enerji kaybediyoruz, ikincisi de bir şeyi yıkamak beyinlerimizdeki sorunları, korkuları yıkamak anlamına geliyor. Tencereler parlamaya başlayınca beynimdeki karanlık düşünceler kaybolup gidiyor, beynimiz de bu temizlikten nasibini alıyor. Bunu insanlara da öneririm" dedi.