İlk bölümden itibaren reytingleri silip süpüren sezonun en çok izlenen ve iddialı dizisi Yalı Çapkını hakkında şaşırtan bir iddia ortaya atıldı.

Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir'in başrolü paylaştığı dizinin senaryosundan rahatsız olduğu iddia edilen Gülseren Budayıcıoğlu'nun diziyi bitirmek istediği belirtildi.

Başrollerde genç isimlerin yer alması 'Acaba tutacak mı?' düşüncelerine neden olsa da Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir çok iyi bir iş çıkararak diziyi üst seviyelere çıkardı.

Çetin Tekindor, Emre Altuğ, Gözde Kansu gibi başarılı oyuncuların kadroda yer alması da adeta seyir zevki veriyor izleyenlere. Sadece oyuncular değil elbette, oluşturulan karakterlerle birlikte senaryo da insanları içine çekiyor.

Ferit ve Seyran arasında atışmalar, kavgalar, komiklikler çok seviliyor. Fakat bir yandan da dizi büyük eleştiri oklarının da hedefi oluyor. Nedeni ise Ferit'in içinde bulunduğu ilişki ağı ve şımarıklığı...

Ferit'in kararsız tavırları, Pelo'yu bir türlü hayatından çıkarmaması, Seyran'a karşı olan tavırları ve eğlence düşkünlüğü seyirciyi çıldırtmıştı. Hatta annesi yaşındaki kadına sulanması da bardağı taşıran son damga olmuştu.

Yalı Çapkını da Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda, İstanbullu Gelin, Camdaki Kız ve Doğduğun Ev Kaderindir gibi dizilerin uyarlandığı Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitabından uyarlama.

İddia göre Gülseren Budayıcıoğlu dizinin gidişatından memnun değilmiş. Senaryodan rahatsız olan Budayıcıoğlu'nun hikayenin sonlanmasını istediği konuşuldu.

Haftalar önce de dizide Pelin karakterine hayat veren Buçe Buse Kahraman'ın senaryoyu değiştirttiği iddia edilmişti.