Şarkıcı Gülşen'e CHP'den milletvekili adaylığı teklifi yapıldığı iddia edildi. Ayrıca şarkıcının seçimlere kadar Türkiye'ye gelmeyeceği ve seçim sonuçlarına göre ülkeye dönüp dönmeyeceğine karar vereceği öne sürüldü. Söylentilerin ardından Gülşen'in avukatı Emek Emre bir açıklama yaptı.

Habertürk'te yer alan habere göre, milletvekili adaylığı iddialarını yalanlayan avukat Emek Emre, "Gülşen siyaseti düşünmüyor ve yerinin meclis değil sahne olduğunun altını çiziyor. Sanatçı seçimlere kadar Türkiye'ye gelmeyecek ve seçim sonuçlarına göre ülkeye dönüp dönmeyeceğine karar verecek" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

30 Nisan 2022'de Ataşehir'de sahnedeyken bir arkadaşına yaptığı "İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor" şakası üzerinden sosyal medyada hedef alınan Gülşen, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla 25 Ağustos'ta evinde gözaltına alındı.

Özür açıklaması yayımlayan Gülşen, nöbetçi hakimliğe verdiği ifadesinde de "Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var. Suç işlemedim. Bana ihtiyaç olunan her an gelebilirim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi. Gülşen, buna rağmen aynı günün akşamında tutuklandı.

Yöneltilen suçlamanın cezası 3 yıldan düşük olmasına rağmen tutuklama gerekçesinde, "adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı" öne sürüldü.

Gülşen, 29 Ağustos'ta tutukluluğuna yönelik itirazın kabul edilmesiyle "konutu terketmeme" koşuluyla (ev hapsi) tahliye edildi.

Avukatların karara yaptıkları itirazın ardından Gülşen hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve en yakın karakola imza verme şartı getirildi.

12 Eylül'de Gülşen'in konutu terk etmeme şartı da kaldırıldı.

21 Ekim Cuma günü hakim karşısına çıkan Gülşen Çolakoğlu’nun karakola imza atma şartı da kaldırılmıştı.