Şarkıcı Gülşen'in, 4 ay önce söylediği sözler gerekçe gösterilerek tutuklanmasına yönelik eleştiriler artarken, mahkeme kararı dünya basınında da yer buldu. Önde gelen medya kuruluşları, Gülşen’in tutuklanmasını sayfalarına taşıdı.

'OYLARINI ARTIRMAK İÇİN DİNİ KULLANDIĞI SUÇLAMALARINA YOL AÇTI'

Reuters ajansının, "Türk şarkıcı Gülşen, imam hatip şakasının ardından tutuklandı" başlığı ile verdiği haberde, "İmam hatip okullarının sayısı, kökleri siyasal İslam’a dayanan iktidardaki AK Parti'nin lideri olan ve ülkede dine yönelik onlarca yıllık kısıtlamaları kaldırarak laikleri tedirgin eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde hızla arttı" denildi. Haberde, şu ifadeler kullanıldı: 

"Eleştirmenler, Erdoğan’ın muhalefeti ve ifade özgürlüğünü bastırmak için mahkemeleri kendi iradesine tabi tuttuğunu söylüyor, hükümet ise bu suçlamaları reddediyor. Devlet tarafından yönetilen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son yıllarda bütçesinin ve kamuoyu üzerindeki etkisinin artması, Erdoğan'ın gelecek yıl yapılacak seçimler öncesinde oylarını artırmak için dini kullandığı suçlamalarına yol açtı." 

'İSLAMİ ÇEVRELERİN HEDEFİNDE OLAN GÜLŞEN...'

"Gösterişli sahne kıyafetleri nedeniyle İslami çevrelerin hedefinde olan Gülşen, özür diledi ancak yorumlarının ülkedeki kutuplaşmayı derinleştirmek isteyenler tarafından ele alındığını söyledi" diyen ABD merkezli AP haber ajansında, "Tutuklama sosyal medyada tepkilere yol açtı. Hükümeti eleştirenler, hareketin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 aylık seçimler öncesinde dini ve muhafazakar destek tabanını sağlamlaştırma çabası olduğunu belirtti" yorumu yer aldı. 

'MUHAFAZAKARLARIN OYLARINA İHTİYACI VAR'

Katar merkezli medya kuruluşu El Cezire'de ise, “Erdoğan ve iktidardaki AK Parti’nin önümüzdeki haziranda yapılacak genel seçimler öncesinde sandıklardaki düşüşü tersine çevirmek için muhafazakarların oylarına ihtiyacı var" değerlendirmesine yer verildi.