İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan'da verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözleri yeniden gündeme getirilerek hedef gösterilen ve tutuklanan şarkıcı Gülşen'in tutukluluğuna itiraz kabul edildi.

Gülşen, ev hapsi kararıyla tahliye edildi.

NE OLMUŞTU?

Gitaristine "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" sözleriyle takıldığı videonun dört ay sonra dolaşıma sokulması ve özellikle AKP'li siyasetçiler tarafından hedef gösterilmesi üzerine geçtiğimiz perşembe günü tutuklanan Gülşen'in tahliyesine karar verildi.

Ancak sanatçının tutukluluğu burada sona ermedi.

İsmail Saymaz’ın aktardığına göre Mahkeme heyeti, kararı 'konutu terk etmeme' koşuluyla verdi. Gülşen'in dosya davaya dönüşene kadar ev hapsinde kalacağı belirtildi.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA: EV HAPSİNE İTİRAZ EDECEĞİZ

Gülşen'in avukatı Emek Emre, tahliye kararıyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'Ev hapsi' şartının bu olay özelinde hukuken uygun olmadığını dile getiren Emre, şunları kaydetti:

"Ev hapsi dediğimiz konu, zaten kişi hürriyetini bağlayıcı bir tedbir yine. Tabii ki cezaevi koşullarında olmamak herkes için sevindirici ve olumlu bir gelişme olur; ama biz bu adli kontrol tedbirinin de ev hapsi şeklinde uygulanmasını bu olayda hukuken çok uygun olduğunu düşünmüyoruz. Bu tedbirin de yeniden değerlendirilmesi, kaldırılması, yahut daha uygun bir tedbire çevrilmesi yönünde hukuki girişimlerimiz olacak."