Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için 177 gündür açlık grevinde. Aylardır tutuklu bulunan Gülmen ve Özakça'nın durumunu avukatları Engin Gökoğlu anlattı. 

Pazartesi günü cezaevi hastanesinde ziyaretlerine gittiğini belirten Gökoğlu, her ikisinin de morallerinin iyi olduğunu söyledi. Gülmen ve Özakça'nın heyecanla davaya hazırlandıklarını aktaran Gökoğlu, “Haklarını aradıkları, açlık grevi yaptıkları için tutuklandılar. Bunun nedenlerini anlatmak istiyorlar. Özel olarak şuna vurgu yaptılar. Hak alma taleplerini tutuklama ile bastırılmak istendiğini ve cezalandırılmak istendiğini söylediler” dedi.

Gökoğlu, açlık grevinin beklenen etkilerinin sürdüğünü söyledi. Semih Özakça'nın ayağa kalkabildiğini, ancak Nuriye Gülmen'in yatarak kendisi ile konuştuğunu anlatan Gökoğlu, “Nuriye'ye kardeşi refakat ediyor ve kardeşinin yardımı olmadan birçok şeyi yapamıyor. Görüşmemiz esnasında Nuriye yaptığı limonatayı ikram etti. Açlık grevinde olmam nedeniyle başarılar diledi. Hem açlığı, hem de dayanışma duygularımızı paylaştık” diye konuştu.

AVUKATLARI DA AÇLIK GREVİNDE

Müvekkileri için bir ay boyunca açlık grevine giren Gökoğlu, bugün açlık grevinin 10. gününde. Açık grevi nedeniyle kısa sürede birçok kişi tarafından desteklendiğini anlatan Gökoğlu, sürekli evine gelenlerin olduğunu, başka şehirlerde açlık grevinde olanların telefonla aradığını, komşuların destek verdiğini söyledi. 
 
Şaşırtıcı desteklere de şahit olduğunu belirten Gökoğlu, hiç tanımadığı bir ailenin çocuklarıyla birlikte kendisini ziyaret ettiğini dile getirdi. Nuriye Gülken ve Semih Özakça'nın 14 Eylül'de ilk duruşmalarının olacağına dikkat çeken Gökoğlu, ziyarete gittiğinde Gülmen ve Özakça'nın herkesi mahkemeye davet ettiklerini söyledi. Gökoğlu, “İşini istemek suç değildir. İnsanlar işlerine geri dönmek istediği için tutuklanamaz. Bu taleplerin karşılanmasını ve işlerine iade edilmelerini istiyoruz” dedi.