Gülistan Doku gencecik bir kadın, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünde okuyan bir öğrenci, yaşadığı kentten Dersim’in sıcaklığına, samimiyetine, yüreğine sığınmış bir konuktur. Yüz gündür kendisinden haber alınamayan bir kayıptır aynı zamanda.

Doku ailesinin evladı olduğu kadar, tüm Dersimlilerin de evladı olan Gülistan Doku’nun başına ne geldiğinin belirlenmesini istiyoruz. Yetkililerden aramanın ve soruşturmanın seyrine dair ayrıntılı bir bilginin verilmesinin kamuoyu vicdanı açısından elzem olduğunu düşünüyoruz.

Sessiz kalınması, tek bir resmi kurumdan açıklama yapılmaması, süreç hakkında bilgi verilmemesi açıkçası farklı düşünceleri akla getirmektedir. Olan her ne ise, bir kentin içerisinde olmuştur. Son görüldüğü yer, nerelere gittiği ortadadır. Dipsiz bir okyanusta arama yapılmamaktadır nihayetinde. Buna rağmen Gülistan'ın akıbetine dair tek bir açıklama yapılmadığı gibi, Gülüstan'ın kaybedilmesindeki şüphelilerin ellerini, kollarını sallayarak kentten ayrılmasının ise ne hukuksal açıdan ne de vicdani yönden anlaşılır bir yanı bulunmadığını belirtmek isteriz.

Biz Dersimliler olarak Doku ailesinin yanında olduğumuzu belirtiyor ve bu soruşturmaya dair hiçbir şeyin gizli kalmamasını istiyoruz.

100 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku için ses olmak adına 13 Nisan Pazartesi günü saat 21.00’da #GülistanDoku100GündürNerede hashtagı ile Twitter’dayız...

Dersim Araştırmaları Merkezi