Dersim'de 5 Ocak 2020'den itibaren kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alınan Zaynal Abakarov, SEGBİS üzerinden ifadesi alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin soruşturmayı sürdürüyor.

Soruşturma kapsamında, Doku ile kaybolmadan önce son görüşen kişi olduğu belirtilen Zaynal Abakarov, başsavcılığın talimatıyla Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Zaynal Abakarov'un ifadesinin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden soruşturmanın yürütüldüğü Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ABLA DOKU: BEN DE BASINDAN ÖĞRENDİM

Konuyla ilgili Evrensel'e konuşan Abla Aygül Doku, "Ben de basından öğrendim" dedi.

ABAKAROV HAKKINDA İŞLEM YAPILMASI TALEP EDİLİYORDU

Doku ailesi ve hak savunucusu örgütler, Gülistan Doku'nun kaybolmadan bir gün önce tartıştığı baş şüpheli konumundaki Zaynal Abakarov hakkında işlem yapılmasını talep ediyordu. Abarakov'un şimdiye kadar sadece ifadesi alınmıştı.

Abakarov'un üvey babasının polis olmasından kaynaklı olarak etkili bir soruşturma yürütülmediği yönünde eleştiriler yapılıyordu.