Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullah Gülen Grubu'na yönelik soruşturma kapsamında hazırladığı iddianamede, Fethullah Gülen için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 1900 yıl hapis cezası ile 2 milyon 210 bin günü kapsayan adli para cezası talep etti.

Başsavcılık, Gülen Grubu'nun finans ayağına yönelik yaklaşık bir yıldır süren soruşturma kapsamında hazırladığı iddianamede, 15 Temmuz’daki askeri darbe girişimine de yer verdi.

13’ü tutuklu 111 sanık hakkında yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 2 bin 527 sayfalık iddianame, Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede Gülen için ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’, ‘Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’, ‘Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Terörizmin finansmanı’ suçlamaları yer aldı.

Gülen hakkında diğer sanıkların işlediği suçların ceza miktarlarının da eklenmesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile bin 900 yıl hapis cezası, 2 milyon 210 bin günü kapsayan adli para cezası talep edildi.