Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonu çalışanlarına yapılan gözaltı operasyonları, Kayseri’deki Gülen grubu taraftarları tarafından protesto edildi.  Protestoda kadın ve erkeklerin ayrı gruplar halinde konumlanmaları dikkat çekti.

Kayseri Adliyesi önünde yapılan protestoda, ‘Özgür basın susturulamaz’, ‘Demokrasiye darbe’ dövizler taşındı. Kalabalık, “Yiğitler içeride, hırsızlar nerede", "Herkes sussa Zaman susmaz” sloganları attı.

Protestolara, Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Hamdi Kınaş da katıldı. Uygulamaları haksız ve hukuksuz bulduklarını dile getiren Kınaş, “Ortada bir suç olmamasına rağmen hayali sıkıntı ve suçlamalarla böyle bir zulmün yapılması kabul edilebilir bir durum değil. İş dünyası olarak bunu anlayamıyoruz. Makul şüphe yuvarlak ve muğlak bir tabir. Kanunen nasıl uygulanacak merak ediyorum. Çünkü herkes diğerlerinden makul şekilde şüphelenebilir. Bunun sonucunda da çok kötü sonuçlar çıkabilir." diye konuştu.

“ÖZGÜR BASINA YAPILAN DARBE

Kimse Yok mu Derneği Kayseri Şube Başkanı Abdurrahman Haskaraman da, protestoya katılanlar arasındaydı. Söz konusu uygulamayı, ‘özgür basına yapılan darbe’ şeklinde niteleyen Haskaraman, "İnsan ekmeksiz ve susuz yaşayabilir fakat hürriyetsiz yaşayamaz. Herkes ifadelerini medeni şekilde söylemeli. Çünkü medenilere galebe almak ikmal iledir. Biz muhabbet fedaileriyiz, husumette yerimiz yok. Ama hak ve hürriyetlerimizin çiğnenmemesi ve çiğnenen insanların da arkasında olduğumuzu göstermek için buradayız. Geleceğimize ipotek konulmasını istemiyoruz. Hesap gününe inanarak insanlar hakları feda etmemeli." ifadelerini kullandı.

RİSALE OKUYARAK DUA ETTİLER

Bazı avukatlar, işadamları ve Gülen grubuna yakınlığı ile bilinen Aktif Eğitim-Sen de protestolara destek verdi.



Protestolar esnasında kadınların ve erkeklerin ayrı gruplar halinde durması ile kadın katılımcıların protesto öncesinde Risale okuyarak dua etmeleri dikkat çekti.

Selma Kara / Demokrat Haber