Ak Parti - Fethullah Gülen Grubu savaşında yeni iddialar ortaya atıldı. Hükümete yakın yayın yapan Sabah Gazetesi’nin haberindeki iddialara göre Fethullah Gülen Grubu’nun GATA imamı Rıdvan Akovalı. Fethullah Gülen Grubu Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’daki örgütlenmesi sayesinde orduya sızmış.

İddiaya göre, harp okulları ile askeri liselere girecek cemaate yakın öğrencilerle ilgili sağlık raporlarının ayarlanması ve paralel yapı için hayati önemdeki pek çok operasyonu, Fethullah Gülen'in GATA imamı Rıdvan Akovalı yürütüyor.

Sabah’taki haber şöyle devam ediyor:

Kamu sektörü sınavlarına hazırlık eğitimi veren şirket sahibi olan Rıdvan Akovalı, aslında Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) örgütlenmenin mimarı.

GATA'dan askeri okullara giriş için gereken sağlık raporu düzeni şöyle işletiliyor:

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne girmenin 4 ayrı yolu var:

Bunlardan ilki askeri liselere giriş. Bu okullardan subay ve astsubaylar yetişiyor. Subay yetiştiren; Kuleli Askeri Lisesi, Işıklar Askeri Lisesi, Maltepe Askeri Lisesi ve Deniz Lisesi cemaat için daha önemli.

Bu okullar Kara, Hava, Deniz Harp Okulu ile GATA'ya kaynak sağlıyor. Bunun yanı sıra harp okulları ve GATA'ya girerek TSK'ya sızma girişimleri var. Diğer bir yol ise meslek yüksek okullarından mezun olanların astsubay çavuş rütbesiyle kuruma girişleri...

Dördüncü yol da sivilden personel temini, yani TSK'nın hukukçu, mühendis, öğretmen vs. alması.

Öncelikle askeri okullara girecek cemaate yakın öğrencilerin isimleri 'ağabeyler' üzerinden imama ulaştırılıyor.

Harp okullarına veya askeri liselere girecek öğrencilerin mayıs ayında ön sağlık kontrolünden geçmeleri veya sonraki kontrollerde tam teşekküllü sağlık raporu almaları gerekiyor.

İlkini bir doktor, tam teşekkülü raporu ise GATA'daki sağlık kurulları veriyor. Kurula girecek öğrencilerin hangisinin cemaatin mahrem hizmetler adıyla anılan özel sınıfına yakın olduğu, hangilerinin cemaatle ilgilerinin olmadığı önceden biliniyor.

Kontenjanda cemaatten olan öğrencilere yer ayrılıyor. Mahrem hizmetler sınıfı için seçilmiş öğrencilerin cemaate yakın dershanelerde değil, başka dershanelerde okumuş olmasına özen gösteriliyor.

RAPOR OYUNUYLA ELİYORLAR

Ön sağlık raporu kurul değil, tek kişi tarafından verildiği için pek çok adayın daha ön rapor aşamasında elenmesi de sağlanmış oluyor. Cemaatten olmayan öğrenciler mülakatları kazanıp sağlık raporu için geldiklerinde onlara çeşitli gerekçelerle sağlık raporu verilmiyor. Bu yapılırken olmayan rahatsızlıklar rapora yazılıyor veya askeri okula girmeye engel teşkil etmeyecek kadar küçük rahatsızlıklar gerekçe gösterilerek olumsuz not veriliyor. Bu raporlama sistemi İstanbul GATA, Kasımpaşa Deniz, Ankara ve İzmir'de rapor veren askeri hastanelerde işletiliyor.

Fethullah Gülen Grubu’nun devlette örgütlenmeye başlandığı dönemlerden bu yana, 30 yılı aşkın süredir gizlice sürdürülen kadrolaşma süreci Rıdvan Akovalı'nın yetkilendirildiği 6 yılda daha da hızlandı.

Sağlık raporu verecek cemaate yakın doktorlar, GATA hastanelerinde tabip albay, yarbay ve binbaşı rütbesiyle bulunuyor. Bu yöntemle paralel yapıya yakınlığı bilinen emniyet müdürleri Muharrem Durmaz, Recep Güven, Ahmet Zeki Gürkan, Erdoğan Toprakman ve 7 Şubat savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın oğulları TSK'ya girdi.

Muharrem Durmaz'ın oğlu Muzaffer Durmaz, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda, Diyarbakır Eski Emniyet Müdürü Recep Güven'in oğlu Talha Güven, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda, eski Adana eski Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın oğlu GATA'da, Emniyet Müdürü Erdoğan Toprakman'ın oğlu Genelkurmay Başkanlığı'nda Teğmen olarak görev yapıyor.

Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya'nın oğlu ise Heybeliada'daki Deniz Lisesi'nde...

Sağlık muayeneleri dışında kendi elemanlarına soru verme gibi sık kullanılan usulsüzlükler de var.

Fethullah Gülen Grubu’nun  özellikle Ergenekon operasyonunun başladığı 2007'den beri TSK'daki kadrolaşma faaliyetlerini hızlandırdığı belirtiliyor. Öyle ki 2 yıl önce TSK'daki kadrolaşmayı yürüten kişilerin "5 yıl sonra kimin general olacağına biz karar vereceğiz" dedikleri kaydediliyor. Bu kadrolaşma gerçekleştirilirken, paralel yapıya yakın öğrencilerle subaylar kendini gizliyor. Kararlara muhalefet etmek isteyenler bile bir üstündeki kişinin kendisini şikâyet edeceği korkusuyla bütün talimatları yerine getiriyor.

RIDVAN AKOVALI KİMDİR ?

31 Temmuz 1966 Adapazarı doğumlu. 1990'da Hacettepe Üniversitesi Kimya Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Akovalı, sık sık Fethullah Gülen'i ABD'de ziyaret ediyor. Son ziyaretini 9-20 Nisan arasında gerçekleştirmiş. Meridyen Eğitim Hizmetleri Elektrik Elektronik Bilgisayar İnşaat Ve Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi adlı bir firması var. Şirket, ağırlıklı olarak kamu sektörü sınavlarına hazırlık eğitimi veriyor. Şirket ayrıca sistem mühendisliği üzerine çalışan ve yurtdışında iş bulması kolay olan öğrencilerin eğitimiyle ilgileniyor. Akovalı hakkında bugüne kadar 5 ayrı soruşturma açılmış. Bunlar 2006, 2007 ve 2008'de kaçak elektrik kullandığına ilişkin iddialar. Bu soruşturmaların tümü takipsizlikle sonuçlanmış. 2012'de telif hakkı ihlali nedeniyle hakkında açılan soruşturma da takipsizlikle sonuçlanmış.