Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, selefi Abdullah Gül’ün milletvekili adaylığına ilişkin “Hayırlı, isabetli olur. Ama karar Abdullah Bey’indir” sözleri AKP’de yankılanırken. Erdoğan’ın sözleri kulislerde Hakan Fidan’ın adaylığı başta olmak üzere görüş ayrılığı yaşadığı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “kendine gel, benimle ters düşme” mesajı olarak yorumlandı.

AKP’den aday adayı olan eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili olarak, “Daha önceki kararlarım falan hepsi biliniyor, ortada. Bundan sonraki süreç tamamen Hakan Bey’in kendisine aittir” diyen Erdoğan; Gül’ün adaylığıyla ilgili olarak, “Adaylık konusu Abdullah Bey’in kendi takdiridir. Geçen hafta kendisiyle bir görüşme yaptım. Babasının rahatsızlığı sebebiyle aradım. Vereceği karar güzel de olur. Hayırlı olur, isabetli olur. Ama karar Abdullah Bey’indir” dedi.

New York’ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Abdullah Gül’ün adaylığı için “Takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur. Böyle bir şeye, ‘hayırlı olsun’ deriz sadece ve ‘hoşgeldin’ deriz. Ne zaman arzu ederlerse AK Parti’nin kapıları her zaman açıktır. Kararları ne şekilde olursa hepimiz için sadece onur verici bir gelişme olur. Bundan memnuniyet duyarız” dedi.

DAVUTOĞLU'NA MESAJ MI?

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milletvekili adaylığıyla ilgili “Hayırlı, isabetli olur. Ama karar Abdullah Bey’indir” sözleri ise Hakan Fidan’ın adaylığı başta olmak üzere görüş ayrılığı yaşadığı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na mesaj olarak yorumlandı.