Grup Yorum’un 30’uncu yıl konserleri kapsamında İstanbul Bakırköy Meydanı’nda yapmayı planladığı İstanbul konserine valilikten yasak geldi.

30’uncu yılını "5 kent 5 büyük konser" sloganıyla düzenlediği konserlerle kutlayan Grup Yorum’un Adana ve İzmir’in ardından üçüncü durağı 4 Temmuz Cumartesi günü Ankara’daki Sıhhiye Meydanı’ydı. Ancak Ankara Valiliği’nden Grup Yorum’a yapılan yazılı açıklamayla konsere izin çıkmadı. Valiliğin konseri "uygun görmeme" gerekçesi ise, "Konserin toplumun bazı kesimleri tarafından tepki toplayabileceği."

BİR YASAK DA İSTANBUL'DAN

Neslihan Karataş’ın BirGün’deki haberine göre, Grup Yorum’a Ankara’daki yasağın ardından bir engelleme de 28 Haziran Pazar günü İstanbul Bakırköy Meydanı’nda gerçekleştireceği büyük İstanbul konserine geldi. Valiliğin İstanbul konserini ‘’uygun görmeme’’ gerekçesi ise yine Ankara’da olduğu gibi,’’ Toplumun bazı kesimleri tarafından tepki toplayabileceği.’’

"ASIL KORKTUKLARI HALK"

Grup Yorum üyeleri ise valilikler arasındaki farklılığın anlaşılamaz olduğunu ifade ederek şunları söylediler: ‘’İzmir’de 400 bin kişinin üzerinde kişi konserimizi izlemeye geldi asıl korku bu. Bazı şehirlerde konserlerimizin tepki toplayacağı söyleniyor. Aklımıza acaba ülkemizdeki farklı şehirlerde yaşayan halklar birbirlerinden farklı mı gibi bir soru geliyor. Bu çifte standart anlaşılmaz Grup Yorum’u muhalif bir kesim ilgiyle takip ediyor. Siyasi bir duruş bu. Asıl korktukları bu grubun konserimiz sırasında ‘Hırsız, katil AKP’’ diye sloganlar atması." (BirGün)