Çiğli Belediyesi Çibel A.Ş. ile DİSK Genel İş Sendikası 8 No'lu Şubesi arasında 829 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi sürecinde uzlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve çıktı. Günün ilk saatlerinde işyerlerine “Bu işyerinde grev var” yazılı pankart asan işçiler, sabah erken saatlerde de Çiğli Belediyesi önünde toplandı. Belediye binasına da grev pankartı asan işçiler, sık sık 'İnsanca bir yaşam istiyoruz', 'Direne direne kazanacağız' ve 'İş ekmek yoksa barışta yok' sloganları attı.

İşçiler adına açıklama yapan Genel İş 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, Sodemsen, Çiğli Belediyesi ve Çibel yetkilileri ile sürdürmekte oldukları 83 maddelik toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, 68 sosyal ve ekonomik madde de anlaşma sağlandığını ancak 15 ekonomik ve sosyal maddede anlaşma sağlanamadığını söyledi.

'EN DÜŞÜK ÜCRETE VERİLEN ZAM ORANI YÜZDE 31 CİVARINDA'

6 Nisan çarşamba günü son olarak yapılan görüşmede en düşük ücrete verilen zam oranının yüzde 31 civarında olduğunu söyleyen Gümüştekin, “Toplu iş sözleşme görüşmesi sonrasında yönetici, temsilci ve üyelerimizle yapmış olduğumuz toplantılar sonucunda verilen zam oranı kabul görmemiş, greve çıkmak sendikamız ve işçiler açısından kaçınılmaz olmuştur. Şube yönetimi ve temsilciler olarak toplu sözleşme taslağını hazırlarken enflasyon oranı yüzde 20 civarlarında iken, bugün gelinen noktada TUİK' in açıkladığı enflasyon oranı yüzde 61'lere ulaşmıştır” dedi.

'SEFALET ÜCRETLERİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ'

AK Parti iktidarı tarafından iğneden ipliğe yapılan zamlarla birlikte en temel ihtiyaçları bile karşılayamaz duruma gelindiğini belirten Gümüştekin, sefalet ücretlerine teslim olmayacaklarını vurguladı. 

Talepleri karşılanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Gümüştekin, “Bu bağlamda gelinen noktada ise son tekliflerle, ücretlerimize yapılacak total zam oranının enflasyonun altında kaldığı ve kalacağı göz önünde bulundurularak, üyelerimiz tarafından sendikamızla birlikte mücadeleye devam kararı alınmıştır. Bizler bugün itibari ile Çiğli Belediyesi önünde grevimizi, direnişimizi sizlerle büyüteceğiz. Buradayız, Çiğli Belediyesi Çibel işçileri olarak şirket yetkilileri tarafından gelecek ve üyelerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyecek tüm tekliflere açığız, mücadelemiz devam ederken müzakere masasına oturmaya da hazırız” dedi.