Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 9 Haziran’da yapılan ev baskınlarında, Ali Bilen, Sohbet Aslan, İlham Yükol, Hebun Yüksekbağ, Dilan Demir ve Cejna Saruhan gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı’nda tutulan altı kişinin şu ana kadar ifadeleri alınmazken, soruşturma dosyasına da kısıtlılık kararı konuldu. Gözaltında bulunanlardan İlham Yükol’ün yüzde 52 engelli, bacağından engelli Sohbet Aslan’ın ise 1.5 aylık hamile olduğu belirtildi.

Avukatıyla gözaltında görüşen Aslan, “Neden gözaltında olduğumu bilmiyorum. Hiçbir şekilde ifademiz alınmadı. Benimle birlikte gözaltına alınanların hiçbirini tanımıyorum. Hem fiziksel engelliyim hem de 1.5 aylık hamileyim. Nefes almakta zorlanıyorum. 2 kez rahatsızlandığım için hastaneye götürüldüm” dedi.

NEYLE SUÇLANDIĞI BİLİNMİYOR

Aslan’ın avukatı, müvekkilinin hem fiziksel engelli olduğunun hem de riskli bir hamilelik geçirdiğinin bilinmesine rağmen gözaltı işleminin devam ettirildiğini söyledi. Dosyadaki kısıtlılık kararı nedeniyle müvekkilinin neyle suçlandığını bilmediğini dile getiren avukat, “Gözaltına alınanlar hakkında dört günlük ek gözaltı kararı alınacak. Müvekkilimin kaldığı ortam hem sağlığı için hem de bebeğin sağlığı için uygun değil. Bir an önce bırakılması gerekir” dedi.

Kaynak: MA