Diyarbakır ve İstanbul'da gazetecilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 25 Aralık sabahı gözaltına alınan 6 gazetecinin savcılıktaki sorguları tamamlandı. BirGün Gazetesi çalışanı Mahir Kanaat, eski Diken editörü Tunca Öğreten ve DİHA Diyarbakır Haber Müdürü Ömer Çelik tutuklandı.

'RedHack algı ekibi' iddiasıyla hukuksuz bir şekilde 24 gündür gözaltında tutulan BirGün çalışanı Mahir Kanaat, eski Diken editörü Tunca Öğreten, DİHA Diyarbakır Haber Müdürü Ömer Çelik, İstanbul muhabiri Metin Yoksun, ETHA Sorumlu müdürü Derya Okatan ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz sahibi Eray Sargın’ın bugün ifadelerinin alınması için Çağlayan Adliyesi’ne getirildi.

6 gazeteci savunmalarının ardından tutuklama talebiyle 8. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Çıkarıldıkları 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararda Etha Sorumlu Müdürü Derya Okatan, Yolculuk Gazetesi İmtiyaz sahibi Eray Sargın ve DİHA İstanbul muhabiri Metin Yoksu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BirGün Gazetesi çalışanı Mahir Kanaat, eski Diken editörü Tunca Öğreten ve DİHA Diyarbakır Haber Müdürü Ömer Çelik ise tutuklandı.