Gazeteci Serdar Akinan, sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyurdu. İstanbul'a götürülen Akinan'ın gözaltına alınmasına gerekçe olan dosyaya gizlilik kararı getirildi.

Akinan, sabah saatlerinde paylaştığı bir video ile, “Gözaltına alınıyorum. Ayvacık ilçe emniyete götürülüyorum” notunu paylaştı.

"İSTANBUL VATAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE DOĞRU YOLA ÇIKARILDI"

Diken Ankara Temsilcisi Altan Sancar önce, “Serdar Akinan için karakol arandı ve ‘böyle bir gözaltı yok’ yanıtı alındı. Jandarma bölgesi diye orası da arandı ve yine aynı yanıt alındı. Kardeşi de Akinan’a ulaşamadıklarını söylüyor” diye yazdı. Sancar, ilerleyen dakikalarda, "Serdar Akinan’ın İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne doğru yola çıkarıldığını öğrendik" bilgisini paylaştı.

Sabah erken saatte gözaltına alınan Akinan'ın dosyasına öğlene kadar gizlilik kararı çıkarıldı.

Son programında Muhammet Yakut'un Müge Anlı iddiası gündem olmuştu
Sabah 05.00 sıralarında gözaltına alındığı paylaşımını yapan Akinan, son olarak Muhammet Yakut’la yaptığı programla gündeme gelmişti. Yakut, o programda 2018'de, Giresun’da, 11 yaşındaki Rabia Naz’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili TV programcısı Müge Anlı’nın bilgisi olduğunu iddia etmiş ve AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin Naz’ın ölümüyle ilgili gerçeklerin üzerini kapattığına dair iddiayı yinelemişti. Müge Anlı’ya seslenen Yakut, “Seçime bir hafta kala çık açıkla. Yoksa seni rezil edeceğim. Seni Serhat Albayrak’la Canikli mi durdurdu başkası mı durdurdu?” demişti.