Van’ın Çatak ilçesinde 11 Eylül 2020'de operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra Servet Turgut ile birlikte helikopterden atılan Osman Şiban, Mersin’de bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Hastaneye götürülen Şiban, 'fiziksel ve psikolojik durumu ifade vermeye uygun olmadığı için' serbest bırakıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah polis tarafından Şiban'ın Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Güneş Mahallesi'ndeki evine baskın düzenledi. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Şiban gözaltına alınarak, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla Toros Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 

Şiban burada yapılan kontrolün ardından serbest bırakıldı. Şiban’ın avukatlarından Baran Bilici, yardım yataklık suçlamasıyla ifadesinin alınması için gözaltına alınmak istendiğini söyledi. Bilici, “Hastanede yapılan tetkikler sonrası fiziki ve psikolojik olarak ifade verecek durumda olmadığı anlaşıldığı için serbest bırakıldı" açıklamasını yaptı.