Eski HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Ankara'da gözaltına alındı.

Hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu Ankara'da gözaltına alındı.

​Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu, yaklaşık 1 saat önce Twitter'dan "Babamı tutuklamaya geldiler. Aynı rezalet tekrarlandı. Ayakkabılarını giymesine müsaade etmeden yaka paça çıkardılar" açıklaması yapmıştı. 

HDP: DARBECİLER İŞ BAŞINDA

Gergerioğlu'nun gözaltına alınmasının ardından HDP'nin Twitter hesabından açıklama yapıldı.

Kararın "darbe" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Darbeciler iş başında. Halk iradesini hiçe sayarak vekilliği gasp edilen Milletvekillimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, tutuklanmak üzere evinden gözaltına alındı. #HalkınİradesineKelepçe vurulamaz. Bizi tutuklayabilirsiniz ama teslim alamazsınız. Gergerlioğlu bu halkın vekilidir!" denildi. 

GERGERLİOĞLU ANJİYO OLACAK

Avukat Bişar Abdi Alınak, Gergerlioğlu'nun adliyeye götürüldüğü belirtti. Twitter hesabından paylaşım yapan Alınak, "Ömer Faruk Gergerlioğlu az önce adliyeye getirildi. Göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastane doktoru anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtmiş. Şimdi hangi hastanede ve ne gibi bir tıbbi müdahalede bulunulduğunu bilmemekteyiz. Tarafımıza bilgi verilmiyor" ifadelerini kullandı. 

Gergerlioğlu'nun hastanede olduğunu aktaran Salih Gergerlioğlu, "Babam hastanede. Kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo olacak" dedi.